Serena Williams openhartig over struggles als moeder

20.03.2020 13:42
wekker omgevallen Beeld: Shutterstock

Met 23 Grand Slam-titels op je naam lijkt het leven je toe te lachen, maar tennisster Serena Williams laat op haar Instagram zien dat het leven als succesvolle moeder niet altijd rozengeur en maneschijn is.

Na jarenlang op het allerhoogste niveau te hebben getennist, volgde er in 2017 een break for Serena Williams. Ze werd moeder van dochter Olympia. Het meisje kwam via een spoedkeizersnede ter wereld, omdat het hartje stopte met kloppen. Vlak daarna bleek dat Serena meerdere bloedproppen in haar longen had. Ze was naar eigen zeggen in levensgevaar en had maanden nodig voor haar herstel.
 

Lees ook:
Serena Williams: ‘Mijn woonkamer is veranderd in een speelkamer’ >

 

Mom-life

Op haar Instagram schrijft ze sindsdien niet alleen over haar leven als topspeelster, maar ook als moeder. Tussen de mooie kiekjes van haarzelf en van haar dochter, verschijnt regelmatig een openhartig bericht. Onlangs plaatste ze een foto waarop ze in de auto zit, met haar slapende dochter op schoot:

 

Inspiratie

‘Het is niet makkelijk om een werkende moeder te zijn’, schreef ze erbij. ‘Ik ben vaak gestrest en uitgeput en dan ga ik de baan op om een wedstrijd te spelen.’

Maar je moet door, weet ook Serena. ‘Ik ben heel trots op de moeders die dit dag in, dag uit doen. Zij inspireren me’, zegt ze.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >