Scheiding Brad en Angelina: de tussenstand

21.09.2016 13:23
Getty Getty

Nu de scheidingspapieren zijn uitgelekt, kunnen we er niet meer om heen: het bekende sterrenkoppel Angelina Jolie en Brad Pitt gaat na een huwelijk van twee jaar scheiden. Wat is er in de soap ‘Brangelina’ nu precies gebeurd?

Allereerst berichtte entertainmentsite TMZ over Angelina, die maandag haar scheidingsaanvraag bij de rechtbank indiende. Binnen enkele uren doken eerste scheidingspapieren op. En wat blijkt? Na twaalf jaar is de koek wegens ‘onoverbrugbare verschillen’ op.

1. De scheiding

Verschillende bronnen melden aan TMZ dat Angelina het totaal niet eens zou zijn met de manier waarop Brad hun zes kinderen Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) en de tweeling Knox en Vivienne (8) opvoedt. De Tomb Raider actrice vraagt geen alimentatie, maar wel de volledige voogdij over al hun kinderen. Volgens TMZ zou Brad niet akkoord gaan met de bezoekregeling van zijn kinderen en wil hij co-ouderschap met Angelina. 

2. Marion Cotillard, een nanny en een affaire 

Begin dit jaar gingen er al geruchten dat het mis was tussen de twee. Volgens verschillende Amerikaanse roddelkranten en websites zou Angelina Brad op straat hebben gezet nadat hij talloze keren met hun nanny flirtte. Zij werd enkele maanden voor de scheiding op staande voet ontslagen. In juli werd het koppel voor het laatst gespot in West-Hollywood, waar het stel met hun tweeling Knox en Vivienne aan het ontbijten was. 

Maar achter deze gezellige samenkomst zou heel wat ellende schuilgaan: volgens Page Six en De Telegraaf zou Angelina een privédetective hebben ingehuurd om te checken of Brad vreemdging met actrice Marion Cotillard. Cotillard is zijn tegenspeelster uit de film Allied, net als Angelina die Brad – destijds nog getrouwd met Jennifer Aniston- in 2004 op de set van Mr. & Mrs. Smith leerde kennen. “Brad en Marion hadden maandenlang een affaire, Brad gedroeg zich als een ’vrijgezel op missie”, aldus de detective.

3. Reacties

Wereldsterren als Adele en George Clooney reageerden geschokt op het scheidingsnieuws. Clooney, sinds Ocean’s Eleven in 2001 een goede vriend van Brad, is aangeslagen door het nieuws. “Ik voel me bedroefd om dit nieuws. Bedroefd voor hen, want dit is een treurig verhaal voor een familie”, zei de acteur tegen CNN. Zangeres Adele droeg haar concert in New York zelfs speciaal aan Angelina en Brad op. “Ik ken ze niet persoonlijk en vind dat privélevens privé moeten blijven, maar het is het einde van een tijdperk”, zei Adele tegen haar fans in Madison Square. “Dus ik draag deze show aan hen op, want ik vind het echt heel triest.

4. “Karma voor jullie!”

Wie minder verrast was? Brads ex-vrouw Jennifer Aniston-Theroux, die de scheiding volgens de website US Weekly ‘karma’ zou hebben genoemd. Volgens een insider zou ze tegen een goede vriendin “Ja, dat is karma voor jullie!” gezegd hebben en wist ze dat het ooit een keer mis zou gaan. Volgens een ingewijde zou Aniston wél geloven dat haar ex van Jolie hield, al vond ze haar niet de ware voor Brad. “Ze vindt Angelina voor hem te complex, hij zit redelijk eenvoudig in elkaar.”

Blogger Perez Hilton doet er nog een schepje bovenop: hij beweert dat Brad woedend is op Angelina. De twee zouden een afspraak hebben gemaakt om de scheiding ‘als volwassenen’ buiten de media om af te ronden, maar Angelina hield zich hier volgens Brad niet aan. Met als resultaat: non-stop aandacht van de media en bosjes paparazzi en fotografen bij het woonhuis van Brangelina.  “Ze heeft de hel op aarde losgelaten”, zou Brad in een boze bui hebben geroepen.