Getty
Getty

Nu de scheidingspapieren zijn uitgelekt, kunnen we er niet meer om heen: het bekende sterrenkoppel Angelina Jolie en Brad Pitt gaat na een huwelijk van twee jaar scheiden. Wat is er in de soap ‘Brangelina’ nu precies gebeurd?

Allereerst berichtte entertainmentsite TMZ over Angelina, die maandag haar scheidingsaanvraag bij de rechtbank indiende. Binnen enkele uren doken eerste scheidingspapieren op. En wat blijkt? Na twaalf jaar is de koek wegens ‘onoverbrugbare verschillen’ op.

1. De scheiding

Verschillende bronnen melden aan TMZ dat Angelina het totaal niet eens zou zijn met de manier waarop Brad hun zes kinderen Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) en de tweeling Knox en Vivienne (8) opvoedt. De Tomb Raider actrice vraagt geen alimentatie, maar wel de volledige voogdij over al hun kinderen. Volgens TMZ zou Brad niet akkoord gaan met de bezoekregeling van zijn kinderen en wil hij co-ouderschap met Angelina. 

2. Marion Cotillard, een nanny en een affaire 

Begin dit jaar gingen er al geruchten dat het mis was tussen de twee. Volgens verschillende Amerikaanse roddelkranten en websites zou Angelina Brad op straat hebben gezet nadat hij talloze keren met hun nanny flirtte. Zij werd enkele maanden voor de scheiding op staande voet ontslagen. In juli werd het koppel voor het laatst gespot in West-Hollywood, waar het stel met hun tweeling Knox en Vivienne aan het ontbijten was. 

Maar achter deze gezellige samenkomst zou heel wat ellende schuilgaan: volgens Page Six en De Telegraaf zou Angelina een privédetective hebben ingehuurd om te checken of Brad vreemdging met actrice Marion Cotillard. Cotillard is zijn tegenspeelster uit de film Allied, net als Angelina die Brad – destijds nog getrouwd met Jennifer Aniston- in 2004 op de set van Mr. & Mrs. Smith leerde kennen. “Brad en Marion hadden maandenlang een affaire, Brad gedroeg zich als een ’vrijgezel op missie”, aldus de detective.

3. Reacties

Wereldsterren als Adele en George Clooney reageerden geschokt op het scheidingsnieuws. Clooney, sinds Ocean’s Eleven in 2001 een goede vriend van Brad, is aangeslagen door het nieuws. "Ik voel me bedroefd om dit nieuws. Bedroefd voor hen, want dit is een treurig verhaal voor een familie", zei de acteur tegen CNN. Zangeres Adele droeg haar concert in New York zelfs speciaal aan Angelina en Brad op. “Ik ken ze niet persoonlijk en vind dat privélevens privé moeten blijven, maar het is het einde van een tijdperk”, zei Adele tegen haar fans in Madison Square. “Dus ik draag deze show aan hen op, want ik vind het echt heel triest.

4. "Karma voor jullie!"

Wie minder verrast was? Brads ex-vrouw Jennifer Aniston-Theroux, die de scheiding volgens de website US Weekly ‘karma’ zou hebben genoemd. Volgens een insider zou ze tegen een goede vriendin "Ja, dat is karma voor jullie!" gezegd hebben en wist ze dat het ooit een keer mis zou gaan. Volgens een ingewijde zou Aniston wél geloven dat haar ex van Jolie hield, al vond ze haar niet de ware voor Brad. "Ze vindt Angelina voor hem te complex, hij zit redelijk eenvoudig in elkaar."

Blogger Perez Hilton doet er nog een schepje bovenop: hij beweert dat Brad woedend is op Angelina. De twee zouden een afspraak hebben gemaakt om de scheiding ‘als volwassenen’ buiten de media om af te ronden, maar Angelina hield zich hier volgens Brad niet aan. Met als resultaat: non-stop aandacht van de media en bosjes paparazzi en fotografen bij het woonhuis van Brangelina.  “Ze heeft de hel op aarde losgelaten", zou Brad in een boze bui hebben geroepen.

ode-aan-peuterleidsters

Met een foto van een vieze sok brengt blogger Karen Johnson een ode aan de peuterleidster van haar zoon. Want eerlijk is eerlijk: die heeft het soms zwaar te verduren.

'Dit is een shoutout naar alle peuterleidsters', begint Karen haar Facebookpost. 'Ik kan me niet voorstellen waarmee jullie soms geconfronteerd worden.'

 

Vieze sok

Zo ook de juf van haar zoon vandaag: die kreeg ineens een vieze sok in haar handen geduwd nadat de kinderen werd gevraagd iets met de letter 'S' mee naar school te nemen. Karen: 'Je accepteerde de sok met alle liefde. En geloof me, ik probeerde mijn kind te dwingen om de sloth-knuffel van zijn zus mee te nemen, of een Skylander of een voetbal (soccer), maar de vieze sok won, omdat ik als moeder al zoveel gevechten heb.'

 

Lees ook
Juf heeft kritiek op inhoud lunchpakket: moeders reageren furieus >

 

'Bedankt'

Karen bedankt de peuterleidster dat ze de sok aannam en dat ze haar zoon neemt zoals-ie is. 'Bedankt dat je van hem houdt en hem wilt onderwijzen. Bedankt dat je hem een compliment hebt gegeven over de sok. Ik weet niet hoe je het doet, maar ik ben dol op je.' Honderden moeders reageren vol lof op het stuk en delen hun eigen ervaringen. 'Bedankt voor hun geduld!'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

mommy make-over
Beeld: Getty

Dunja (36) werkt als communicatiemedewerker bij de gemeente, is getrouwd met Guideon en moeder van Isa (6) en Felipe (4). Zij vertelt over haar mommy make-over.

“Een jaar geleden werd ik op straat door een kennis enthousiast op de schouder getikt: ‘Nou jáá Dunja, wat leuk, een derde op komst?’ Het was de klassieke misser, en voor die kennis niet minder pijnlijk dan voor mezelf. Je zou kunnen zeggen dat die opmerking me achtduizend euro heeft gekost. Want dat was het moment dat ik besloot voor een mommy make-over te gaan.

Als je me vóór mijn eerste bevalling had verteld dat ik ooit in de stoel van een plastisch chirurg zou plaatsnemen, had ik je keihard uitgelachen. Als je je beter wilt voelen kun je beter iets aan je zelfbeeld doen dan te sleutelen aan je buitenkant, riep ik tegen iedere vriendin die er over durfde te beginnen. Vrouwen die botox nemen zien er niet zo zeer jonger uit, maar vooral als vrouwen die botox hebben genomen. Maar goed, die stelligheid dateert van vóór mijn eerste bevalling.

 

Niet allemaal Doutzen Kroes

Ik snap heel goed dat we niet allemaal Doutzen Kroes kunnen zijn, die zes weken na haar  bevalling alweer meeliep in een Victoria’s Secret show. Maar ik was anderhalf jaar verder nog stééds geen pond lichter. Ondanks een best strak regime van twee keer per week hardlopen en een keer per week Bikram yoga en niet meer dan drie keer per dag een eetmoment. Geen diëten, nee. Ik heb tot mijn 23e aan boulima geleden en ben daarvoor lang in therapie geweest. Ik was bang dat mijn gecompliceerde verhouding met eten opnieuw de kop op zou steken als ik weer fanatiek zou gaan lijnen. Dat had mijn vriend, Guideon, ook niet geaccepteerd. Bovendien wil ik geen slecht voorbeeld zijn voor mijn dochter. 

 

Hangtieten

Maar nog erger dan dat over mijn hele lichaam verspreide overtollige lichaamsgewicht, plus een buik die nog steeds zwanger leek, vond ik mijn hangtieten. Als er iets was aan mijn lijf waar ik altijd blij mee ben geweest, dan waren het mijn cup 75D-borsten. Al ben ik er trots op dat ze twee keer zes maanden voeding voor mijn baby’s hebben geleverd, die trots zag ik niet terug als ik voor de spiegel stond.

Ik merkte het ook in bed. Ik wilde alleen nog maar vrijen met het licht uit en sowieso niet meer bovenop. Als ik nou zestig was geweest, had ik daar heus vrede mee gehad, maar ik was nog maar 35. Mijn man kon nog zo vaak zeggen dat hij me goed vond zoals ik was, de gedachte op den duur te worden ingeruild voor een vergelijkbare Dunja, maar dan zonder seksuele remmingen en met een platte buik, begon me zo te hinderen dat ik er slecht van sliep.”

 

Depressieve muurbloem

De ingreep van een moeder uit de klas van Isa trok me over de streep. Voor de herfstvakantie zat ze nog als een depressieve muurbloem op het plein, erna moest ik drie keer kijken: was zij het nou, of was het haar jongere, knappere zus? Ik maakte een afspraak bij de kliniek. Met een buikwandcorrectie en een borstlift zou ik al een heel eind komen, volgens de chirurg. Daarna lag ik opnieuw nachten wakker, maar toen vanwege het geld.

Guideon reageerde positief toen ik hem vertelde wat ik overwoog. Hij merkte ook aan alles dat ik mezelf niet was de laatste tijd. Maar toen wisten we nog niet hoe duur de ingreep was. Achtduizend euro, terwijl we al standaard duizend euro in de min staan. Bij mijn ouders hoefde ik ook niet aan te kloppen. Aan een make-over van ons huis hadden ze graag renteloos aan bijgedragen, maar niet aan zoiets als nieuwe borsten voor hun dochter.

 

Was dat het wel waard?

Natuurlijk heb ik getwijfeld. Zo’n bak met geld, was dat het wel waard? Van dit geld hadden we ook kerst kunnen vieren in Lapland én de gedeelde slaapkamer van de kinderen in tweeën kunnen splitsen. Daarom durf ik bijna niet te zeggen dat ik uiteindelijk de studiespaarpot van onze kinderen heb omgekeerd. Die 4500 euro komt tot de laatste cent terug, ik ben al begonnen met terugbetalen: vierhonderd euro per maand, precies het bedrag dat we overhouden sinds we de rente op de hypotheek tussentijds hebben kunnen verlagen.

De overige 3500 euro kon ik lenen van een vriendin. Zij heeft een paar weken met haar zoontje bij ons gebivakkeerd nadat haar relatie op de klippen was gelopen. Ze was blij dat ze iets terug kon doen. Ik hoef haar pas terug te betalen als we wat meer financiële ruimte hebben. Zij was het ook die me het morele zetje gaf dat ik nodig had. ‘Jij gunt jezelf nooit iets, je cijfert jezelf voor alles en iedereen weg. Als je uiterlijk je zó ongelukkig maakt, is dit het moment jezelf eens iets te gunnen. En je kinderen hebben meer aan een blije moeder.’ Guideon was het daarmee eens. 

 

'Mama is heel erg ziek'

De term mommy make-over klinkt onschuldiger dan de ingreep. Het is toch een dubbele operatie, en ik kreeg ook nog complicaties. Ik heb drie weken niet kunnen werken (op kantoor denken ze dat het om een medisch noodzakelijke ingreep ging) en kon twee weken zo goed als niks betekenen voor mijn gezin. 

Tijdens het verjaardagsfeestje van Felipe lag ik op bed en hoorde hem tegen zijn vriendjes zeggen: ‘Mama is heel erg ziek.’ Ik dacht: nee, je hebt een moeder die haar zelfvertrouwen zo nodig moest opvijzelen met een behandeling van duizenden euro’s. Toen heb ik even flink gehuild.

Op 1 oktober, twee maanden na de ingreep, durfde ik het resultaat voor het eerst van top tot teen in de spiegel te bekijken. En wist ik dat mijn geleende geld goed besteed was. Dat zelfvertrouwen keerde inderdaad pijlsnel terug, mijn man is de eerste die het zal bevestigen. Hoe ik me voel is weer in overeenstemming met hoe ik eruitzie, daar was het me om te doen. Laat me nu maar gewoon lekker ouder worden, aan mijn lijf geen polonaise meer. Ik schat dat ik nog vier jaar aan het afbetalen ben, maar het is de beste uitgave die ik ooit heb gedaan.” 
 

Dit artikel staat in Kek Mama 01-2016. 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >