Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: slaaf van mijn telefoon.

 

Daar zitten ze op de achterbank, mijn twee bloedjes. Het liefste in mijn leven. En wat doe ik? Ik zit te appen. Achter het stuur. Het stoplicht staat op rood, oké. Maar toch: hoe ongelofelijk sneu ben ik. En niet dat het van levensbelang is hè. Geen groots familiedrama of wereldschokkende spoedjes. Nee, simpelweg uit gewoonte.

Appen op de gang, stiekem. Doe ik ook. Tijdens zo’n vakantie dat mail, Facebook en Twitter in de ban zijn gedaan door wederhelft. Wifi-detox. Want: ‘De fijnste dagen met de kinderen zijn die zonder telefoon.’ Ik ben het met hem eens, maar hé, appen zit niet expliciet in de deal (Toch? Grijns ik als ik word betrapt) dus pak ik tussen het relaxen door nog wat werk op.

Ik ben een slaaf van mijn telefoon en ik vind het nog lekker ook. Even een mailtje afhandelen in de file. Tussen het koken door Facebook checken. Een appje naar een  liefdesverdrietige vriendin tijdens een avond Netflixen met wederhelft. Die zich wild ergert, want van het type dat een paar keer per jaar dreigt z’n telefoon ‘voor altijd de deur uit te doen’. Vanwege onruststokend onding.

Met mij als lichtend voorbeeld is het geen wonder dat die telefoon onweerstaanbaar is voor kinderklauwtjes. Spelletjes zitten er niet op, maar joelend ermee rondsjouwen voldoet voor de jongste des huizes. Aangezien ik voor het gemak (in tijden van hemeltergend gegil is alles geoorloofd) ben vergeten het blijf-van-mijn-telefoon-af mee te nemen in de opvoeding, doet hij dat ook dagelijks. En vanwege het gammele hoesje waar m’n telefoon continu uitvalt, dreigt die lifeline het dus ook geregeld te begeven.

Dus: hij gaat voortaan vaker op vliegtuigstand, spreek ik mijzelf streng toe. Maar eerst google ik nog even op hooligan-proof hoesje, kunnen ze op de achterbank voortaan met m’n telefoon spelen. En dagdroom ik gewoon wat bij rood.

SARA

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).

In het artikel ‘Dat ding eet nog net niet mee’ in Kek Mama 04-2016 lees je wat ervan kan komen als je allebei niet van je telefoon af kunt blijven.

BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meer-tijd-met-partner-doorbrengen

Maar liefst 67% van de moeders zou meer tijd met haar partner door willen brengen. 20% zegt zelfs dat ze überhaupt nooit meer iets samen met haar partner doet.

Dat blijkt uit de Kek Mama jubileumenquête onder 1250 moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar. 

 

Seksleven achteruitgegaan

10% doet nog vaak leuke dingen samen met haar partner, zoals uit eten (83%), een terrasje pakken (45%) of naar een feest of festival (34%). Voor 45% van de moeders is hun seksleven erop achteruitgegaan, maar 14% vindt het juist beter geworden.

 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner >

 

'We groeien naar elkaar toe'

Verder is de relatie sinds de komst van de kinderen volgens 4 op de 10 moeders slechter geworden. Maar dat geldt gelukkig lang niet voor iedereen. Susan (40) is juist blij: “Ik ben mijn man een stuk leuker gaan vinden nu hij vader is. We groeien naar elkaar toe, zijn meer verbonden met elkaar en we hebben veel lol en plezier met de kinderen samen.”


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >