Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: slaaf van mijn telefoon.

 

Daar zitten ze op de achterbank, mijn twee bloedjes. Het liefste in mijn leven. En wat doe ik? Ik zit te appen. Achter het stuur. Het stoplicht staat op rood, oké. Maar toch: hoe ongelofelijk sneu ben ik. En niet dat het van levensbelang is hè. Geen groots familiedrama of wereldschokkende spoedjes. Nee, simpelweg uit gewoonte.

Appen op de gang, stiekem. Doe ik ook. Tijdens zo’n vakantie dat mail, Facebook en Twitter in de ban zijn gedaan door wederhelft. Wifi-detox. Want: ‘De fijnste dagen met de kinderen zijn die zonder telefoon.’ Ik ben het met hem eens, maar hé, appen zit niet expliciet in de deal (Toch? Grijns ik als ik word betrapt) dus pak ik tussen het relaxen door nog wat werk op.

Ik ben een slaaf van mijn telefoon en ik vind het nog lekker ook. Even een mailtje afhandelen in de file. Tussen het koken door Facebook checken. Een appje naar een  liefdesverdrietige vriendin tijdens een avond Netflixen met wederhelft. Die zich wild ergert, want van het type dat een paar keer per jaar dreigt z’n telefoon ‘voor altijd de deur uit te doen’. Vanwege onruststokend onding.

Met mij als lichtend voorbeeld is het geen wonder dat die telefoon onweerstaanbaar is voor kinderklauwtjes. Spelletjes zitten er niet op, maar joelend ermee rondsjouwen voldoet voor de jongste des huizes. Aangezien ik voor het gemak (in tijden van hemeltergend gegil is alles geoorloofd) ben vergeten het blijf-van-mijn-telefoon-af mee te nemen in de opvoeding, doet hij dat ook dagelijks. En vanwege het gammele hoesje waar m’n telefoon continu uitvalt, dreigt die lifeline het dus ook geregeld te begeven.

Dus: hij gaat voortaan vaker op vliegtuigstand, spreek ik mijzelf streng toe. Maar eerst google ik nog even op hooligan-proof hoesje, kunnen ze op de achterbank voortaan met m’n telefoon spelen. En dagdroom ik gewoon wat bij rood.

SARA

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).

In het artikel ‘Dat ding eet nog net niet mee’ in Kek Mama 04-2016 lees je wat ervan kan komen als je allebei niet van je telefoon af kunt blijven.

BN'er-moeders op Instagram

Van dokter diagnoses tot de kinderboerderij en genieten van de zon: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Grote liefdes

 

Liefdes

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op


Niet schudden schat

 

Haha #foodsharing 👻 Ik zei nog zo: niet schudden!!🤣

Een bericht gedeeld door Sophie de Buisonjé (@sophiedbuisonje) op


Kusjes

 

Ik vreet hem op! Vanmorgen lekker naar de kinderboerderij gegaan. 💛

Een bericht gedeeld door Bobbi Eden (@bobbieden) op


Genieten

 

Zon ❤️ ☀️

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Wat is de diagnose dokter?

 

Dokter wat is de diagnose? - Babyvet meneer, lot’s of babyvet!

Een bericht gedeeld door Maandg & Dondg 16:00 new video (@nienkeplas) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


 

Even tijd voor jezelf

 

Me time🙏🏼❤️

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op


Vrienden voor het leven

 

Heerlijk dagje buiten ☀️

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op


Even afkoelen

 

De tuin Lente klaar maken💪🏻

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


#Throwback

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

video-actrice-jennifer-garner-haalt-tas-leeg

Dacht je dat jouw tas een puinhoop was? Dan moet je die van Jennifer Garner een zien. De actrice en moeder deelt de inhoud op Instagram en er komt van alles en nog wat voorbij.

Van pennen in alle kleuren en stickers tot zelfs een steen(?): ze heeft geen idee waar die troep vandaan komt. Of jawel - van haar kinderen natuurlijk. Logisch.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >