Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: kroelen op het kleed.

 

December-management. Vlak na de herfstvakantie begon ik er al over te mijmeren. Sinds Ko (net na Sinterklaas geboren) strekt deze maand zich voor me uit als een eindeloze
aaneenschakeling feestelijkheden die leuk zouden kunnen zijn, als het er niet zo ontzettend veel achter elkaar waren.

Dus dit jaar besloten: geheel tegen mijn natuur in spijbel ik zo veel mogelijk. De familie-sinterklaasavond: ik was er niet bij, want één avond (the one and only 5 december) is zat. Schooltraktatie: niet de tot diep in de nacht geweldige Cars-fruitspiesjes maken zoals vorig jaar, maar iets makkelijks met popcorn. Kerst: geen tournee met een auto vol eten langs diverse adressen in het land, maar met z’n vieren lekker BBQ’en op een Canarisch eiland (en gewoon op tweede kerstdag terugvliegen).

Dat spijbelen trek ik zo veel mogelijk door. Toen Ko nog een baby was, kreeg hij de broccoli, pompoen en aardappel apart gepureerd. Zodat hij ‘pure smaken kon leren kennen’. Mijn idee was het niet (ik zeg: gedoe), maar wederhelft had ergens gelezen dat het goed werkte
en ach: we hadden toch de tijd. Nu eet Toon complete stamppotten met witlof, ham én kaas erdoorheen. Bakken Japanse omelet met sugarsnaps en ketjapnoedels schuift-ie eigenhandig naar binnen. Hoezo biologische, apart gepureerde worteltjes? Die tijd steek ik liever in kroelen op het kleed met een van de drie heren des huizes. Dus maken we die maaltijden een paar keer per week niet zelf, we betrekken ze van de grootgrutter om de hoek die kant-en-klaarmaaltijden heeft zonder E-nummers. Een verademing.

Een kerstboom? Ik denk er nog eens over. Een paar kerstkransjes in de koffer doet het vast ook. Wie weet heb ik dan straks voor het eerst sinds zes jaar weer eens zin mijn eigen januari-verjaardag ordentelijk te vieren. Plop!

SARA

Sara van Gorp (41) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (5) en Toon (1).

 

Spijbelen met kerst, geen familiediner, maar Netflix en pannenkoeken. In Kek Mama 13-2015 lees je het hele verhaal van Single moeder Noor. Klik hier om meer te lezen van hoofdredacteur Sara.

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >