Sara’s editorial: kroelen op het kleed

08.12.2015 14:36
Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: kroelen op het kleed.

 

December-management. Vlak na de herfstvakantie begon ik er al over te mijmeren. Sinds Ko (net na Sinterklaas geboren) strekt deze maand zich voor me uit als een eindeloze
aaneenschakeling feestelijkheden die leuk zouden kunnen zijn, als het er niet zo ontzettend veel achter elkaar waren.

Dus dit jaar besloten: geheel tegen mijn natuur in spijbel ik zo veel mogelijk. De familie-sinterklaasavond: ik was er niet bij, want één avond (the one and only 5 december) is zat. Schooltraktatie: niet de tot diep in de nacht geweldige Cars-fruitspiesjes maken zoals vorig jaar, maar iets makkelijks met popcorn. Kerst: geen tournee met een auto vol eten langs diverse adressen in het land, maar met z’n vieren lekker BBQ’en op een Canarisch eiland (en gewoon op tweede kerstdag terugvliegen).

Dat spijbelen trek ik zo veel mogelijk door. Toen Ko nog een baby was, kreeg hij de broccoli, pompoen en aardappel apart gepureerd. Zodat hij ‘pure smaken kon leren kennen’. Mijn idee was het niet (ik zeg: gedoe), maar wederhelft had ergens gelezen dat het goed werkte
en ach: we hadden toch de tijd. Nu eet Toon complete stamppotten met witlof, ham én kaas erdoorheen. Bakken Japanse omelet met sugarsnaps en ketjapnoedels schuift-ie eigenhandig naar binnen. Hoezo biologische, apart gepureerde worteltjes? Die tijd steek ik liever in kroelen op het kleed met een van de drie heren des huizes. Dus maken we die maaltijden een paar keer per week niet zelf, we betrekken ze van de grootgrutter om de hoek die kant-en-klaarmaaltijden heeft zonder E-nummers. Een verademing.

Een kerstboom? Ik denk er nog eens over. Een paar kerstkransjes in de koffer doet het vast ook. Wie weet heb ik dan straks voor het eerst sinds zes jaar weer eens zin mijn eigen januari-verjaardag ordentelijk te vieren. Plop!

SARA

Sara van Gorp (41) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (5) en Toon (1).

 

Spijbelen met kerst, geen familiediner, maar Netflix en pannenkoeken. In Kek Mama 13-2015 lees je het hele verhaal van Single moeder Noor. Klik hier om meer te lezen van hoofdredacteur Sara.