Sara’s editorial: cocoonen

05.01.2016 10:55
Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: cocoonen

 

Thuis hebben we het cocoonen tot kunst verheven. Als marmotten liggen we elke avond met z’n drieën in het grote bed. Een kluwen kneuterigheid. Verhalen voorlezen, vertellen van de dag en dan blijven wederhelft en ik bij Ko liggen tot-ie slaapt. Om later op de avond al die tweeëntwintig kilo’s weer naar z’n eigen bed te dragen als we zelf gaan slapen. Toen Toon kwam, leek het nodig dit nogal uit de kluiten gewassen avondritueel niet alleen in te dammen, maar ook te verplaatsen richting stapelbed Ko. Dat vonden we alle drie zo  bere-ongezellig dat we niet wisten hoe snel we het weer moesten terugdraaien.

Dat ik tot afgrijzen van velen (inclusief Mark: “Ik zei nog, SEXY?!”) een hysterisch tijgerfleece huispak heb aangeschaft vind ik zelf tot daaraan toe. Maar: we zijn doorgeslagen met dat cocoonen.

Voor het kinderentijdperk zwalkten wederhelft en ik in de nieuwjaarsnacht met een fles champagne van vuurkorf naar vuurkorf om daarna tot drie uur ’s ochtends te badderen à deux. Nu heb ik het de afgelopen twee jaar niet eens twaalf uur horen worden. Ik lag te tukken. Vanwege hondsmoe en überpraktisch redenerend: ik-kannu-wel-wakker-blijven-maar-ja-morgen-moet-ik-het-bekopen. (In huize Gorp wordt om vijf uur opstaan door de minderjarigen ter plaatse heel normaal gevonden.) Nou kan ik een triljoen dingen bedenken die erger zijn dan oud op nieuw slapend doorbrengen. Maar toch, een teken aan de wand voor iemand die voorheen voornamelijk het licht uitdeed op feestjes.

Dus heb ik een nieuw doel dit jaar. Zorgen dat mijn feestconditie eind 2016 zodanig op peil is dat ik middernacht fluitend haal. Aan een beetje weekendkater is nog niemand doodgegaan.

En ik ga op zoek naar een minder afzichtelijk huispak, dat ook.

SARA

Sara van Gorp (42) is hoofdredacteur van Kek Mama en woont samen met Mark en zoons Ko (6) en Toon (1).

In deze Kek Mama vind je lekker veel cocoonkleding voor kinderen.