Romy Boomsma: ‘Ze dachten dat ik als een soort ondergeschikt vrouwtje thuis zat’

16.06.2023 16:53
Arie en Romy Boomsma

Wanneer Romy Boomsma haar eerste kind krijgt, last de influencer een pauze in van haar werk. Iets waar ze, zo blijkt achteraf, veel kritiek op krijgt.

Een leven op de boerderij klonk Romy als muziek in de oren. Ze woont daar nu samen met haar man Arie Boomsma, hun drie kinderen – Bobby (7), Mozes (5) en Juniper (3) – én haar moeder. “We hadden aanvankelijk de afspraak dat ik thuis zou zijn, en dat vond ik heerlijk. Het gaf heel veel rust omdat ik mee kon gaan op het ritme van de kinderen”, vertelt ze aan Marie Claire. Ondanks het feit dat ze ‘maar’ twee jaar fulltime thuis is geweest, kreeg ze toch een hoop kritiek. Fulltime moederen zou niet meer van deze tijd zijn.

Lees ook: Romy Boomsma deelt haar bijzondere bevallingsverhaal

“De kritiek kwam door de beeldvorming dat ik een soort ondergeschikt vrouwtje was dat thuis zat. Terwijl ik het zelf een ultieme luxe vond dat ik niet meteen weer van alles hoefde met jonge kinderen. Tussen de eerste twee zat maar drieëntwintig maanden, ze sliepen slecht en ik was kapot”, vertelt Romy.

Pittig

Doordat ze aan de slag kon met meerdere projecten, besloot ze het werken weer op te pakken. Maar ook dat ging niet zonder slag of stoot: “Ik zit continu in twee rollen: ik ben aan het werk en ik ben aan het moederen. Het was pittig om alweer veel aan het werk te gaan terwijl de jongste pas anderhalf was, wat dat betreft was het lekker geweest als het allemaal een jaar later was gebeurd.”

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Bron: Marie Claire