Juf Lies: ‘Opeens liepen ze polonaise door de klas’

30.06.2024 13:34
Beeld: Getty Images

Op school leren kinderen natuurlijk allerlei belangrijke informatie zoals lezen, schrijven en rekenen. Maar af en toe is er ook even tijd nodig voor ontspanning. In deze klas deden ze dat wel op een hele feestelijke manier.

Juf Lies: “Een paar dagen geleden kwam de moeder van de 10-jarige Sam naar me toe. ‘Sam kwam laatst zó vrolijk thuis’, zei ze. ‘Hij vertelde dat hij iets super leuks had gedaan, namelijk een polonaise lopen in de klas en begon hier gelijk enthousiast in detail over te vertellen’, vertelt ze. Ik lach, want dat de klas een polonaise mocht lopen, had een hele goede reden.

Hard werken

Het was een dag zoals alle andere dagen. Mijn klas, waar Sam in zit, was ’s ochtends hard aan het werk. Ze begonnen met lezen in hun boek en daarna gingen ze cijferend delen oefenen in hun rekenboek. Voor de één moeilijker dan voor de ander, maar de werkhouding zat er bij de klas goed in. Ook schrijven deed iedereen zo netjes mogelijk. 

Iets leuks doen

In de middag was er tijd om de opdrachten die in de ochtend niet af waren gekomen af te maken. Weer werd er in de klas heel goed gewerkt. Daardoor hadden we nog een uur over om iets leuks te doen. Iedereen mocht iets voor zichzelf kiezen. De meesten gingen knutselen of pakten een spel uit de kast. Er werd muziek opgezet. Steeds mocht iemand anders een liedje kiezen. Eén kind besloot een polonaise liedje op te zetten. 

Lachend en meezingend

Een groepje vrienden begon achter elkaar aan te lopen, als een echte polonaise. Steeds meer kinderen sloten aan. Lachend en meezingend hadden de kinderen het ontzettend naar hun zin. En ik? Ik liep vrolijk mee. ‘Als de klas zo goed gewerkt heeft, mag er best een momentje van plezier tussen zitten’, zeg ik glimlachend tegen de moeder van Sam.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.