Paula: ‘Terwijl de kids hun TikTok bijwerkten, vonden wij elkaar in de kloosterkerk’

02.07.2024 19:00

Waar de vakantie voor de kids draait om avontuur en plezier, is het voor ouders vaak een zoektocht naar momenten van intimiteit. En soms vind je die op de meest verrassende plekken, zoals Paula (42) ontdekte.

Paula: “Elke zomer is het een feest: de vakantie met onze vier kinderen, de tweelingjongens (16) en de tweelingmeiden (12). We reserveren altijd drie slaapkamers: één voor papa en mama, één voor de jongens en één voor de meiden. Zo kunnen wij, in de chaos van het gezinsleven, af en toe een klein momentje van intimiteit vinden.

Zwoele zomeravonden

Thuis bestaan die momenten meestal uit een knuffel of een zoen – als we überhaupt nog energie hebben na een dag vol werk, kids heen en weer rijden, wassen, koken en opruimen. We zijn vaak zo moe dat we elkaar zelfs ‘boe’ of ‘ba’ niet meer kunnen zeggen. Maar op vakantie verandert dat allemaal. Of het nu komt door de zon, de zwoele zomeravonden, het feit dat we de hele dag in minimale kleding rondlopen, de relaxte vibe of gewoon het feit dat we even helemaal samen zijn… Op reis vinden mijn man en ik elkaar altijd weer terug.

Vakantie vieren

Elkaar terugvinden liet deze vakantie even op zich wachten. Dankzij een vluchtvertraging kwamen we pas midden in de nacht aan. We moesten nog inchecken in ons vakantiehuis, de koffers half uitpakken voor de essentiële spullen, en voor we het wisten lagen we compleet gesloopt tegen elkaar aan. De volgende avond verrasten de kids ons met een Italiaanse kookworkshop (superlief!), inclusief een diner dat doorging tot in de late uurtjes. De avond daarna kregen onze meiden helaas diarree na een maaltijd met ‘verse’ vis van een strandkraampje. Gelukkig waren ze twee dagen later weer helemaal opgeknapt en konden wij eindelijk weer vakantie vieren zonder als persoonlijke verplegers te hoeven fungeren.

In de kerk

We huurden mountainbikes om de bosrijke omgeving te verkennen. De jongens spotten een bordje naar een oud klooster bovenop een berg. Natuurlijk moesten we die berg op! Na een flinke klim bereikten we eindelijk de top. Het uitzicht was zo indrukwekkend dat je er bijna vergeet te ademen. Mijn man en ik keken elkaar aan en dachten hetzelfde. De adrenaline pompte door ons lijf en we moesten elkaar NU hebben. We konden de spanning bijna niet bedwingen.

Bovenop de berg vonden we een gezellig horecatentje met een terras en een bar. En ja hoor, daar was ook de oude kloosterkerk die je kon bezichtigen. Natuurlijk wisten we dat de kinderen geen belangstelling zouden hebben voor een kerk. Ze wilden hun chips opeten, frisdrank drinken en vooral hun telefoons niet loslaten. Terwijl zij hun TikTok bijwerkten, gingen wij even ‘cultuur snuiven’.

Geen gras

Na een paar dagen van vakantie-chaos waarin we meer tijd hebben doorgebracht met het oplossen van fishy buikproblemen dan met elkaar, vonden mijn man en ik eindelijk een moment van rust in de oude kloosterkerk. Binnen was het heerlijk koel en stil, de perfecte setting voor een romantisch intermezzo. Terwijl onze kinderen buiten druk bezig waren met hun telefoons, plofte ik op een van die ouderwetse houten bankjes die wel een beetje leken te knarsetanden van ouderdom. Mijn man volgde, en liet er geen gras over groeien.

Een absoluut hoogtepunt

Onze lippen ontmoetten elkaar in een zoen die zowel een opluchting als een herontdekking was. Voor ik het wist, drukte de houten bank tegen mijn inmiddels ontblote onderlijf.

Het was kort, het was vluchtig en een tikkie ongemakkelijk. Maar de ontlading… Het was het “ik-heb-het-nu-echt-voorgoed-warm-gekregen” type seks. Het voelde alsof we even op een andere planeet waren, ver weg van de dagelijkse chaos.

Met een glimlach en een hernieuwd gevoel van verbondenheid liepen we terug naar het hete terras, waar de kinderen al klaarstonden om te starten met de daling. Het was absoluut een hoogtepunt (of twee) van de vakantie.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.