‘Onze dochter mag van mijn man niet op voetbal’

23.06.2021 09:12
dochter mag niet op voetbal van man Beeld: Getty Images

Een anonieme moeder schreef in een column voor VROUW dat haar man er moeite mee heeft dat hun dochter op voetbal wil: ‘Ik weet dat je als ouders één front moet vormen, maar wat dit betreft kán ik gewoonweg niet achter hem staan.’

Met als gevolg: een gespannen sfeer thuis.
 

‘Voetbal is voor straatschoffies’

‘Mijn dochter Robyn is altijd al een tomboy geweest’, schrijft ze. ‘Als klein meisje rolde ze door de modder, speelde ze met auto’s en was ze niet bij haar boomhut weg te krijgen. Nu is ze acht en heeft ze vriendinnetjes die op voetbal zitten, geen wonder dat het haar trekt.’ Maar haar vader moet er niets van hebben: ‘‘Voetbal is voor straatschoffies, jij bent een dame!’ zei hij tegen onze dochter. Om zijn mening kracht bij te zetten, zegt hij dat hij bang is dat ze in elkaar geslagen wordt op het veld of een bal in haar gezicht krijgt.’
 

Lees ook
Je kind op voetbal? Vanaf deze leeftijd kan het >

 

Puzzelen

De anonieme moeder is van mening dat ze hun dochter niet een ‘bepaalde kant’ op moeten duwen: ‘Ze is nooit een meisjes-meisje geweest en ik ben allang blij dat ik geen kind heb dat hele dagen voor de televisie hangt. Zeker nu de vakantie is begonnen, heeft ze iets nodig om haar energie in kwijt te kunnen.’ Hoe ze haar man duidelijk moet maken dat hun dochter echt niet van gedachten gaat veranderen, is alleen nog even puzzelen: ‘Misschien moet ik de situatie gewoon even laten rusten.’

 

Is jouw kroost uit z’n sportkleding gegroeid? Wij zochten een aantal leuke producten voor de kleine sportfanaat. Lekker makkelijk.

Funky   Lekker oranje Als een pro

  

Hartstikke handig voor én na de training en met een lekker printje. Wat wil je nog meer? Verkrijgbaar in maat 104 t/m 128 en ook in een leuke zalm kleur in maat 110 t/m 176.

Lekker dromen met dit KNVB fanshirt in maatje 122 t/m 164. Misschien komt er wel een scout op z’n pad en anders ziet het er gewoon hartstikke tof uit.

Past bij alles en ziet er ook nog eens super professioneel uit. Daarnaast blijft je kind lekker droog en koel door het ademend materiaal. In maat 128 t/m 164.

Haal ‘m in huis.

Deze wil ik.

Tijd voor nieuwe shorts.

  Deel van de club   Snel schakelen Dorstlesser

  

Lekker strak design met een clubbage van Paris Saint Germain in maat 116 t/m 170. Liever een andere club? Bekijk dan deze shorts.

Met deze turf voetbalschoenen komt je kiddo vast wel uit de voeten. De loopzool is namelijk speciaal afgesteld voor een krachtige grip op hardcourt en kunstgras. Verkrijgbaar in maat 31 t/m 38,75.

Zeker niet vergeten, deze leuke sportbidon. Met een inhoud van 650 milliliter is hij ideaal voor tijdens en na de training. Ook verkrijgbaar in zwart, transparant en blauw.

Shop ‘m hier.

Ja, deze!

Bestel ‘m hier.