Ontroerend: Jandino Asporaat laat zien hoe trots hij op zijn dochter (5) is

11.11.2019 21:04
jandino-asporaat-trots-dochter

Soms zijn er posts die je bijblijven. Die van comedian Jandino, samen met zijn vijfjarige dochter Amy-Lee, is daar één van. ‘Megatrots op deze kanjer’, schrijft hij bij de video.

Amy-Lee is na twee maanden voor het eerst zonder knuffel Pip naar haar nieuwe school gegaan: een enorme stap, volgens Jandino.

 

Lees ook
Jandino betrapt zijn kinderen op koelkast plunderen >

 

Overwinning

‘Niet alleen de omgeving was nieuw voor haar, ook de taal was anders’, legt hij uit. ‘Het is een internationale school, dus Engels is de voertaal en Nederlands krijgen ze anderhalf uur per dag. Dat was best heftig voor een kind van 5 jaar.’ Toch wisten hij en zijn vrouw Shirley dat dit het beste zou zijn voor hun twee kinderen. En dat ze het nu allebei zo goed doen op de nieuwe school, voelt voor Jandino dan ook als een overwinning. ‘Je probeert als ouders het beste te doen voor je kinderen. En als het lukt, ben je heel blij.’

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mega trots op deze kleine kanjer❤️ Vandaag besloot Amy-Lee na 2 maanden op haar nieuwe school dat ze zonder pip ( knuffel ) naar school zou gaan. Voor haar is dit echt een mega stap in de goeie richting. Niet alleen de omgeving was nieuw voor haar, maar ook de taal was voor haar anders. Het is een internationale school, dus Engels is de voertaal en Nederlands krijgen ze ander half uur per dag. Dat was best heftig voor een kind van 5 jaar. Na maanden lang overwegen besloten we dat dit echt het beste zou zijn voor onze zoon Elijah, die op een reguliere school zijn draai niet kon vinden. Uit ervaring weet ik als jij niet past binnen de huidige systeem, je meteen een stempel krijgt. En als je niet hoog genoeg scoort met je Cito toets, dan heb je serieus een probleem. Als je nu een 8 jarige jongen ziet die eigenlijk zou blijven zitten, maar nu ineens Engels leest en spreekt, binnenkort begint aan Japans en natuurlijk Koreaans ( Daar was hij al stiekem zelf op de iPad begonnen ? ) op alle vlakken mega sprongen maakt, ben ik echt blij dat we deze keuze hebben gemaakt. Maar goed Amy-Lee moest mee en dat vond ze super moeilijk en wij ook. De tranen waren al afgelopen 3 weken verdwenen en vanaf vandaag ook haar knuffel. Daarvoor in de plaats hebben we weer onze vrolijke meid terug gekregen. Ze was zo blij met haar bloemen, dat ze zelfs in de auto moest huilen van geluk❤️❤️❤️❤️ Waarom ik dit super lange verhaal deel, omdat het voor mij echt als een overwinning aan voelt. Je probeert als ouder echt het beste te doen voor je kinderen en als het lukt ben je heel blij ?

Een bericht gedeeld door Jandino (@jandinoasporaat) op

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >