Onderzoek: vrouwen worden door het moederschap beter in hun werk

03.04.2019 07:00
onderzoek-vrouwen-beter-in-werk-door-moederschap

Hangen de wallen tot je knieën door die gebroken nachten en ben je bang dat je er morgen niets van bakt op je werk? Hoeft niet. Uit onderzoek van de Universiteit van Denver blijkt namelijk dat vrouwen nadat ze moeder zijn geworden, beter hun werk doen.

‘We zagen groei'

Wetenschappers bestudeerden de hersenen van vrouwen in de maanden nadat ze kinderen hadden gekregen. En wat bleek? Er was groei te zien. Hoofddocent Pilyoung Kim: “We zagen duidelijke groei in verschillende delen, waaronder de delen waar ‘besluitvorming' én ‘het reguleren van gevoel en gedachten' zit.”

 

‘Makkelijker ‘nee' zeggen'

Onderzoeker Amy Henderson keek eerder al naar de invloed van kinderen op je werk: ze sprak met 150 moeders en en kwam uiteindelijk tot dezelfde conclusie: “Vrouwen voelen zich sterker op hun werk zodra ze moeder worden', vertelt ze. “Half werk tolereren ze niet meer. Ook zijn ze duidelijk minder bang om de confrontatie aan te gaan of ‘nee' te zeggen.”

 

‘Het beste in mensen naar boven halen'

Ze vervolgt: “Een van de vrouwen die ik interviewde had zelf een bedrijf met duizend medewerkers en ook zíj wist na het krijgen van kinderen veel beter hoe ze met anderen om moest gaan. Door het ouderschap leerde ze het beste in mensen naar boven te halen: een vaardigheid die je goed kunt inzetten op de werkvloer.”

Bron: Scary Mommy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >