Druk, druk, druk. Het is tegenwoordig zo'n beetje het standaard antwoord op de vraag hoe het met ons gaat. Nu blijkt uit onderzoek: mannen leven relaxter. Daar kunnen we nog wat van leren…

Nu is er ook een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) waaruit blijkt dat vrouwen gevoelsmatig minder vrije tijd hebben dan mannen en – daardoor – ook vooral parttime blijven werken. Terwijl uit datzelfde onderzoek blijkt dat we evenveel vrije uren als mannen hebben. De belangrijkste reden? Volgens het SCP is de tijd van vrouwen meer versnipperd. Als alle was is gevouwen en het werk is gedaan, hebben we namelijk ook nog onze bloedjes waar we voor zorgen en tijd mee doorbrengen.

Mannen relaxter

Hoewel dat schommelen in de speeltuin natuurlijk hartstikke gezellig is, is het ook best lekker om met een goed boek en glas wijn op de bank te hangen. Eén van de vrouwen die meedeed aan het onderzoek weet het treffend te zeggen: 'Zolang de kinderen nog niet in bed liggen, ben ik in functie.' En de mannen? Die hebben daar een stuk minder last van en leven hun leven veel relaxter. Zij kunnen zich makkelijker ontspannen en beter afsluiten van werk en zorg. Terwijl vrouwen zich gejaagder voelen en minder tijd voor zichzelf nemen.

Help je vrouw

Veel vaders zeggen dat ze best minder zouden willen werken, al gebeurt dat in de praktijk nauwelijks. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is daar in een interview kort en bondig over en zegt: 'Mannen, wees een vent en help je vrouw.' En misschien kunnen wij ook wat leren van die mannen. Namelijk zoveel mogelijk in de relax-modus te gaan.

Bron: RTL Nieuws, de Volkskrant

BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meer-tijd-met-partner-doorbrengen

Maar liefst 67% van de moeders zou meer tijd met haar partner door willen brengen. 20% zegt zelfs dat ze überhaupt nooit meer iets samen met haar partner doet.

Dat blijkt uit de Kek Mama jubileumenquête onder 1250 moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar. 

 

Seksleven achteruitgegaan

10% doet nog vaak leuke dingen samen met haar partner, zoals uit eten (83%), een terrasje pakken (45%) of naar een feest of festival (34%). Voor 45% van de moeders is hun seksleven erop achteruitgegaan, maar 14% vindt het juist beter geworden.

 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner >

 

'We groeien naar elkaar toe'

Verder is de relatie sinds de komst van de kinderen volgens 4 op de 10 moeders slechter geworden. Maar dat geldt gelukkig lang niet voor iedereen. Susan (40) is juist blij: “Ik ben mijn man een stuk leuker gaan vinden nu hij vader is. We groeien naar elkaar toe, zijn meer verbonden met elkaar en we hebben veel lol en plezier met de kinderen samen.”


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >