Druk, druk, druk. Het is tegenwoordig zo'n beetje het standaard antwoord op de vraag hoe het met ons gaat. Nu blijkt uit onderzoek: mannen leven relaxter. Daar kunnen we nog wat van leren…

Nu is er ook een onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) waaruit blijkt dat vrouwen gevoelsmatig minder vrije tijd hebben dan mannen en – daardoor – ook vooral parttime blijven werken. Terwijl uit datzelfde onderzoek blijkt dat we evenveel vrije uren als mannen hebben. De belangrijkste reden? Volgens het SCP is de tijd van vrouwen meer versnipperd. Als alle was is gevouwen en het werk is gedaan, hebben we namelijk ook nog onze bloedjes waar we voor zorgen en tijd mee doorbrengen.

Mannen relaxter

Hoewel dat schommelen in de speeltuin natuurlijk hartstikke gezellig is, is het ook best lekker om met een goed boek en glas wijn op de bank te hangen. Eén van de vrouwen die meedeed aan het onderzoek weet het treffend te zeggen: 'Zolang de kinderen nog niet in bed liggen, ben ik in functie.' En de mannen? Die hebben daar een stuk minder last van en leven hun leven veel relaxter. Zij kunnen zich makkelijker ontspannen en beter afsluiten van werk en zorg. Terwijl vrouwen zich gejaagder voelen en minder tijd voor zichzelf nemen.

Help je vrouw

Veel vaders zeggen dat ze best minder zouden willen werken, al gebeurt dat in de praktijk nauwelijks. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) is daar in een interview kort en bondig over en zegt: 'Mannen, wees een vent en help je vrouw.' En misschien kunnen wij ook wat leren van die mannen. Namelijk zoveel mogelijk in de relax-modus te gaan.

Bron: RTL Nieuws, de Volkskrant

BN'er-moeders op Instagram

Van dokter diagnoses tot de kinderboerderij en genieten van de zon: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Grote liefdes

 

Liefdes

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op


Niet schudden schat

 

Haha #foodsharing 👻 Ik zei nog zo: niet schudden!!🤣

Een bericht gedeeld door Sophie de Buisonjé (@sophiedbuisonje) op


Kusjes

 

Ik vreet hem op! Vanmorgen lekker naar de kinderboerderij gegaan. 💛

Een bericht gedeeld door Bobbi Eden (@bobbieden) op


Genieten

 

Zon ❤️ ☀️

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Wat is de diagnose dokter?

 

Dokter wat is de diagnose? - Babyvet meneer, lot’s of babyvet!

Een bericht gedeeld door Maandg & Dondg 16:00 new video (@nienkeplas) opLees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


 

Even tijd voor jezelf

 

Me time🙏🏼❤️

Een bericht gedeeld door Doutzen Kroes (@doutzen) op


Vrienden voor het leven

 

Heerlijk dagje buiten ☀️

Een bericht gedeeld door MoniQue Noël (@moniquenoell) op


Even afkoelen

 

De tuin Lente klaar maken💪🏻

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


#Throwback

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

video-actrice-jennifer-garner-haalt-tas-leeg

Dacht je dat jouw tas een puinhoop was? Dan moet je die van Jennifer Garner een zien. De actrice en moeder deelt de inhoud op Instagram en er komt van alles en nog wat voorbij.

Van pennen in alle kleuren en stickers tot zelfs een steen(?): ze heeft geen idee waar die troep vandaan komt. Of jawel - van haar kinderen natuurlijk. Logisch.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >