In samenwerking met Kek Mama

Onderzoek: dit doen Nederlandse gezinnen het liefst in hun vrije tijd

17.05.2017 07:00
gezinnen-vrije-tijd

Ouders in Nederland geven het geluk van hun kind een gulle 8.1, blijkt uit onderzoek van Markteffekt in opdracht van Kinder Chocolate. En tóch vinden ze dat er wel meer quality time besteed kan worden binnen het gezin.

Maar hoe vullen ze deze tijd dan het liefst in?

Buitenspelen

Uit de enquête komt naar voren dat kinderen nog steeds het liefst buitenspelen. Gamen en tv-kijken komen op de tweede en derde plaats. Sport en creatieve bezigheden (zoals knutselen of tekenen) staan ook in de top vijf. In het weekend komt er een extra bezigheid bij: op nummer vier verschijnt het gezinsuitje en delen sport en creativiteit de vijfde plaats.
 

‘Goed om te zien’

Kinderpsycholoog Tischa Neve zegt als reactie op het onderzoek: “Het is goed om te zien dat kinderen nog steeds veel en graag buitenspelen. Ze leren er namelijk ontzettend veel van. Ook door gamen en computeren leren ze veel nieuwe vaardigheden, maar zorg er altijd voor dat ze het voldoende afwisselen met veel bewegen en (buiten)spelen.”
 

Interesses delen

Verder blijkt dat kinderen vooral tijd doorbrengen met moeder, vader, broers en/of zussen, maar ondanks dat geeft bijna twee derde van de ouders aan doordeweeks vaker een activiteit buitenshuis te willen ondernemen met hun kind(eren). Voor het weekend ligt dit percentage zelfs nog hoger met 75 procent. Vier op de vijf ouders geeft aan dat het er niet toe doet wát je doet met je kind(eren), maar om hoe je het doet. Samen dingen doen en interesses delen vinden zij een goede invulling van quality time.

Inspiratie nodig voor een gezellig gezinsuitje? De unieke code in iedere Kinder Chocolate-actieverpakking biedt toegang tot één van de 500 activiteiten voor gezinnen die zich buitenshuis, op sportief óf op creatief gebied afspelen. De code kan je hier online inwisselen: superhandig.

 

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd?