Ze staan niet alleen prachtig in je huis, maar zijn ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid: bloemen. Uit onderzoek van de Rutgers-universiteit blijkt namelijk dat een verse bos je meer levenslust geeft.

Goed voor je humeur

Tien maanden lang onderzochten mensen van de Rutgers-universiteit – in het Amerikaanse New Jersey – de link tussen bloemen en blijdschap, door een grote groep mensen regelmatig bloemen te geven. De conclusie? Bloemen zijn goed voor je humeur. En wel hierom:

1. Ze hebben een direct effect op je geluksgevoel. De groep mensen die meedeed aan het onderzoek, werd instant blij bij het zien van de bloemen. Dit was niet leeftijdsgebonden.

2. Ook op de lange termijn hebben bloemen een positief effect op je humeur. We voelen ons minder depressief en angstig als we een bos bloemen krijgen.

 

 

Lievelingsplek

In het onderzoek werd ook gevraagd waar mensen hun bloemen neerzetten. De woon- en eetkamer zijn favoriet, maar ook de hal is een fijne plaats voor een boeket. Dat we er zo blij van worden, komt trouwens niet alleen maar door al die vrolijke kleuren: ook de geur – en dan vooral vanille – wekt een geluksgevoel op.

 

 

Bloemen waar we blij van worden

Zelf een bos bloemen op tafel? De prachtboeketten van bloomon zijn een feest om naar te kijken. En het mooie is dat je niet eens naar de winkel hoeft: je bestelt een boeket gewoon online. Kwestie van een maat kiezen – small, medium of large – en klaar ben je. En als je kiest voor de bloemenservice van bloomon, krijg je - wekelijks, tweewekelijks of maandelijks, het is maar net waar je voor kiest - een verse bos op tafel. Ook in de avonduren. Makkelijker kan dus niet. Meer weten? Klik hier.

 

 

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >