In samenwerking met Kek Mama

Onderzoek: bloemen zorgen voor geluksgevoel

28.10.2014 16:04

Ze staan niet alleen prachtig in je huis, maar zijn ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid: bloemen. Uit onderzoek van de Rutgers-universiteit blijkt namelijk dat een verse bos je meer levenslust geeft.

Goed voor je humeur

Tien maanden lang onderzochten mensen van de Rutgers-universiteit – in het Amerikaanse New Jersey – de link tussen bloemen en blijdschap, door een grote groep mensen regelmatig bloemen te geven. De conclusie? Bloemen zijn goed voor je humeur. En wel hierom:

1. Ze hebben een direct effect op je geluksgevoel. De groep mensen die meedeed aan het onderzoek, werd instant blij bij het zien van de bloemen. Dit was niet leeftijdsgebonden.

2. Ook op de lange termijn hebben bloemen een positief effect op je humeur. We voelen ons minder depressief en angstig als we een bos bloemen krijgen.

 

 

Lievelingsplek

In het onderzoek werd ook gevraagd waar mensen hun bloemen neerzetten. De woon- en eetkamer zijn favoriet, maar ook de hal is een fijne plaats voor een boeket. Dat we er zo blij van worden, komt trouwens niet alleen maar door al die vrolijke kleuren: ook de geur – en dan vooral vanille – wekt een geluksgevoel op.

 

 

Bloemen waar we blij van worden

Zelf een bos bloemen op tafel? De prachtboeketten van bloomon zijn een feest om naar te kijken. En het mooie is dat je niet eens naar de winkel hoeft: je bestelt een boeket gewoon online. Kwestie van een maat kiezen – small, medium of large – en klaar ben je. En als je kiest voor de bloemenservice van bloomon, krijg je – wekelijks, tweewekelijks of maandelijks, het is maar net waar je voor kiest – een verse bos op tafel. Ook in de avonduren. Makkelijker kan dus niet. Meer weten? Klik hier.