In samenwerking met Kek Mama

Onderzoek: 70% van de moeders wil meer quality time met het gezin

12.06.2017 06:30
moeders-meer-quality-time-gezin

Ondanks dat meer dan de helft van de moeders wekelijks iets onderneemt met de hele bups, zou ruim 70 procent toch meer vrije tijd met het gezin willen besteden.

Dat blijkt uit de poll naar aanleiding van het onderzoek van Kinder Chocolate.

 

Buiten de deur

Vooral gezinsuitjes buiten de deur zijn populair: bijna 90 procent van de moeders vult haar vrije tijd het liefst op die manier in. 7 procent gaat voor creatieve bezigheden (knutselen, tekenen, etc.) en een kleine 3 procent verkiest tv kijken of gamen boven het gezinsuitje. Op de vraag of de kinderen het liefst binnen of buiten zijn, geeft 86 procent ‘buiten’ als antwoord.

 

Meer tijd vrijmaken

Uit het onderzoek blijkt verder dat 14 procent van de moeders een keer per maand een gezinsuitje plant. Ruim 32 procent doet dit twee keer per maand en meer dan de helft doet iedere week wel iets met het gezin. Ondanks deze uitslag zou ruim 70 procent van de ondervraagden tóch nog meer tijd voor de kinderen willen vrijmaken. 

 

Laat je verrassen

Ruim 35 procent van de moeders geeft aan het lastig om inspiratie te vinden voor een gezellig gezinsuitje. Maar daar heeft Kinder Chocolate iets op gevonden: in iedere Kinder Chocolate-actieverpakking staat een unieke code die toegang biedt tot één van de 500 activiteiten voor gezinnen die zich buitenshuis, op sportief óf op creatief gebied afspelen. Benieuwd naar het aanbod? Wissel de code in op kinderchocolate.nl/be en laat je verrassen!