‘Ondanks mijn vurige kinderwens vind ik het moederschap best zwaar’

13.09.2019 07:23
moederschap valt zwaar ondanks kinderwens Beeld: Shutterstock

Zwanger worden ging niet vanzelf bij Nicole D’Apice en ze was dolgelukkig toen ze eindelijk moeder werd. Maar die blijdschap sloeg al snel om in iets anders.

Nicole D’Apice had een droom: ze wilde graag twee kinderen. Maar het ging niet makkelijk. Ze werd maar niet zwanger. “Na onderzoeken bij de dokter bleek dat ik maar één eierstok heb. We gingen daarom aan de slag met IVF om onze kansen op een baby te vergroten’. Na veel pogingen en een miskraam is Nicole eindelijk zwanger en krijgt ze een gezonde zoon. Een paar jaar later komt daar nog een dochter bij. “Daar waren ze, mijn twee kinderen. Toen dacht ik: nu moet ik wel gelukkig zijn met mijn gezinnetje. Want hier droomde ik altijd van.”
 

Lees ook:
11x de moeilijkste momenten op een dag met een tweeling >

 

Depressief

Toch loopt het anders. Nicole: “Ik werd angstig en depressief. Ik vond het moederschap ook ontzettend zwaar. Waarom had niemand me dit verteld? Toch voelde het alsof ik niet mocht klagen, want ik had juist zoveel moeite gedaan om kinderen te krijgen. Ik dacht: ik mag niet zeuren, want er zijn ook vrouwen die kinderen willen en bij wie het écht niet lukt.”
 

Zwaar

Toch kwam Nicole pas uit haar dip toen ze in therapie ging. Ze praatte over haar trauma: het ontdekken dat kinderen krijgen niet vanzelf ging. En haar miskraam. Het zat haar zo diep, dat ze niet optimaal kon genieten van haar kinderen. Inmiddels gaat het beter, vertelt ze. ‘Nu mag ik van mezelf ook eens even moe zijn of het allemaal te veel vinden. Het is niet niets, twee kinderen. Ik werk hard voor mijn gezin en dat is niet altijd makkelijk. Ik praat nu met anderen die deze gevoelens herkennen en dat helpt.’
 

Bron: Scary Mommy

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement.