Myriam is bewust alleenstaande moeder: ‘Ik zou niet anders willen’

30.03.2021 14:14
alleenstaande_moeder

Myriam Steinberg wordt niet warm van het ‘ideaalbeeld’ van een gezin. Laat haar maar lekker alléén d’r tweeling opvoeden. 

‘Het maakt me zoveel sterker’, schrijft ze. 

 

Achtbaan

Een zwangerschap kwam Myriam allesbehalve aanwaaien: na haar eerste IUI-behandeling was het raak, maar met acht weken kreeg ze een miskraam. Dat was het begin van een bijna vijf jaar durende achtbaan vol miskramen en IVF-pogingen. ‘Blijdschap, hoop, verdriet, moed en wanhoop: het kwam allemaal voorbij. Ik was uitgeput, maar dankzij de steun van mijn vrienden en familie vond ik de kracht om door te gaan.’ Met succes, want na twaalf pogingen beviel Myriam twee jaar geleden van een gezonde tweeling. 

 

Lees ook
Alleenstaande moeder Sacha: ‘Financieel gezien hangt mijn leven aan een zijden draadje’ >

 

‘Geen sprookje’

‘En ineens was ik thuis. Alleen met twee baby’s’, schrijft de blogger. ‘Ik kon geen vragen stellen, moest alles zelf uitzoeken en man, wat is dat zelfs nu nog weleens zwaar. Maar het is ook zo intens mooi, uitdagend en inspirerend.’ Myriam heeft haar kinderen door het alleenstaande moederschap naar eigen zeggen op een diepere, intiemere en completere manier kunnen ervaren dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. ‘Zij hebben mij gemaakt tot wie ik ben. Natuurlijk is het leven van een single moeder geen sprookje, maar het geeft zoveel voldoening. En doormijn intensieve zwangerschapstraject ben ik nóg dankbaarder: mijn kinderen zijn me elke seconde van die reis waard geweest.’

 

Meer persoonlijke verhalen lezen? Volg Kek Mama op Facebook >