Monique Smit: ‘Ga Netflixen als je kind slaapt’ en nog 6 gouden tips van BN-ers

20.04.2019 09:47
Gift Suite

Knip de nageltjes van je kind als het slaapt, tipt Kirsten Schilder. En Rachel van Sas vindt dat je vooral met z’n tweeën op pad moet blijven gaan. Kek Mama ontmoette heel veel leuke moeders tijdens The Gift Suite Mother’s Day van Friends of the Brands en vroeg naar hun gouden tip.

Een heel lekker ontbijt in het prachtige Amsterdamse Hotel De L’Europe en dan leuke nieuwe producten leren kennen. Dat is The Gift Suite Mother’s Day van Friends of the Brands. Dit jaar was er ook aandacht voor Stichting Babyspullen. Zij maken babypakketten omdat één op de negen kinderen opgroeit in armoede. De aanwezige moeders hadden massaal fijne spullen gedoneerd. Kek Mama was weer bij deze mooie ochtend en vroeg een aantal van de leuke moeders: wat is jouw gouden tip voor andere moeders?
 

Kirsten Schilder (links): “Knip de nageltjes van je kind in de auto als het slaapt. Ik doe dat bij Jackie vaak tussen de middag. Dus ik heb altijd een nagelschaartje in de auto liggen.”

 

Sanny Verhoeven (links): “Toen ik moeder werd, miste ik het moment voor mezelf. Even tussendoor de stad in kunnen gaan. Nu heb ik een halve dag in de week een oppas. Dat heeft mijn hele gevoel van geluk veranderd. Ik word niet meer geleefd.”

 

Bobbi Eden (rechts): “Blijf volhouden om nee te zeggen. En dus niet denken: ‘Nu word ik een nee-moeder, laat maar.’ Dan worden het etterbakken. Dus laat de salontafel lekker vol staan, daar leren ze van. En nog een praktische tip: zorg dat er genoeg spenen in het bedje liggen. Bij Brandon liggen er een stuk of acht in bed.”

 

Josh Veldhuizen (links): “De beste tip kreeg ik van mijn twee oudere zussen. Ze zeiden: ‘Josh, we weten hoe sterk je bent, super voor je. Maar neem gewoon die ruggenprik.’ Ik heb het gedaan en daardoor heb ik een vlotte, pijnvrije bevalling gehad en ben ik niet uitgescheurd. Natuurlijk was het geen pretje, zeker het laatste stukje niet. En ik vond het zo spannend, dacht dat ik alles verkeerd zou doen. Maar ik ben mijn zussen tot op de dag van vandaag dankbaar voor hun raad.”

 

Airen Mylène: “Ik heb het boek ‘Hoe krijg je je tweede kind eerst’ gelezen, dat gaf zo’n relaxte vibe. Dat het niet erg is als je een flesje een keer niet steriliseert. Of als je je kind een keer voor de tv parkeert. Ik wil een relaxte moeder zijn, bij mij mogen de spullen de hele dag door het huis slingeren. ’s Avonds ruim ik het wel een keer op.”

 

Monique Smit (midden): “Vroeger ging ik meteen in huis aan de slag als Noah even sliep. Nu doe ik dat niet meer. Als Noah slaapt, ga ik Netflixen. Working Moms, Call the Midwife. Ik deed dat al voordat ik zwanger was. En nu doe ik soms samen met hem een dutje, dan mag hij op papa’s plekje. Vindt-ie geweldig.”

 

Rachel van Sas alias De Huismuts (rechts): “Blijf met z’n tweeën op pad gaan. Mijn man en ik hebben de komende maanden drie festivals staan. De oma’s zijn al geboekt als oppas. En als ik terugkom, vind ik het leuker dan ooit om de kinderen weer te zien.”

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >