Moeder schrijft van zich af: ‘Noem jezelf niet dik als je kind erbij is’

15.05.2017 11:55
moeder-dik-waar-kind-bij-is

De Amerikaanse Brittney Johnson stond samen met haar dochter Payton (4) in een paskamer, toen ze besloot een foto te maken en deze met een indrukwekkend onderschrift op Facebook te plaatsen.

Haar doel? Laten zien dat je als moeder het goede voorbeeld moet geven. 
 

‘Supermooi’

‘Zie je dat lieve meisje in de hoek? Met een bikini en jurk die ik heb uitgezocht?, schrijft ze. ‘Ik wachtte af wat mijn dochter zou zeggen wanneer ze naar de spiegel draaide… Ze riep: ‘Wauw, ik ben gek op die print! Ik zie er supermooi uit.’ Brittney besefte op dit moment dat haar dochter precies overneemt wat zij tegen haar zegt. ‘Ik vertel haar elke dag dat ze mooi is’, legt ze uit.
 

Lees ook
Facebookpost voor ‘falende moeders’ gaat viral >

 

Complimenten

‘Ze gedraagt zich altijd goed als we door het winkelcentrum lopen, omdat ik haar altijd complimenteer. Ze is altijd vriendelijk tegen vreemden, omdat ze ziet dat ik ook altijd vriendelijk ben. Ze geeft complimentjes aan mensen die ze niet kent, simpelweg omdat ze weet hoe het voelt om ze te krijgen.’ En precies dat is de reden dat Brittney nooit in het bijzijn van haar dochter zou zeggen dat ze zichzelf dik vindt. ‘Ik zeg liever: ‘Wauw, deze kleur staat mij goed!’. Dit zijn de woorden die mijn dochter ook onthoudt.’

Haar Facebookpost is inmiddels al dik 320 duizend keer geliket.