Moeder die op Facebook om hulp vraagt krijgt hartverwarmende reacties

09.06.2023 12:12
kalverliefde Beeld: Getty Images

In een Facebook-groep – die begin dit jaar is ontstaan – vraagt een jonge moeder uit Alphen aan de Rijn om hulp: ‘Ik voel mij niet lekker in mijn vel. Helaas heb ik mijzelf op persoonlijke hygiëne verwaarloosd.’ De reacties die ze krijgt zijn onverwacht en hartverwarmend.

In ‘Ik help jou (Alphen aan den Rijn)’ vragen Alphenaren via Facebook om hulp of bieden ze die juist aan. Een jonge en vooral ‘verdrietige moeder’ vraagt om kleding. Ze laat weten dat ze nog maar één broek en een paar truien heeft, en dat ze ondanks het mooie weer, nog in haar winterjas loopt om dit te verbloemen.

“Ik heb wel een tijdje gewacht voor ik op enter durfde te drukken om mijn bericht te plaatsen. Gezien de reacties ben ik blij dat ik het gedaan heb”, vertelt ze een paar dagen na haar oproep.

Bijzonder aanbod

De reacties stromen binnen, waaronder die van Jessica Zeevaart. Ze vindt het een schrijnend verhaal en wil haar dorpsgenoten, dus ook deze moeder, graag helpen. Daarom biedt ze iets bijzonder aan: de moeder mag voor honderd euro aan kleding uitzoeken bij Zalando, zij betaalt. Daarover zegt Zeevaart: “Als je iets nieuws aanhebt, voel je je toch stukken beter?” De kleding die is besteld, wordt binnenkort bij de jonge moeder thuisbezorgd. En daar is ze erg blij mee, het is namelijk precies op tijd voor haar verjaardag: “Het voelt echt als een verjaardagscadeau.”

Lees ook: ‘Elke maand komen we geld tekort en ‘snoepen’ we meer van onze rekening’

Makkelijk oordelen

Over de hulp die ze aanbiedt zegt Zeevaart: “Ik vond haar verhaal aandoenlijk en als ik kan helpen, waarom zou ik dat dan niet doen. Ik heb het boek Van miljonair tot krantenjongen gelezen, allemaal verhalen over mensen die door verschillende omstandigheden minder te besteden hebben. Waar ze vaak niets aan kunnen doen. Het is altijd zo makkelijk oordelen, terwijl we ook iets voor een ander kunnen doen.”

Niet durven dromen

Naast Zeevaart schieten ook anderen de jonge moeder te hulp, door bijvoorbeeld kleding te doneren. Ook laat iemand weten een kappersbeurt cadeau te doen. “Mijn kinderen staan altijd op de eerste plek, ik kom zelf altijd als laatste. Ik had dit nooit verwacht, ik vroeg me altijd af of ik de enige was die in zulke kleren rondloopt. Ik had dit niet durven dromen, dat er mensen met zo’n goed hart bestaan.” De reacties zorgen dan ook voor tranen bij de Alphense moeder.

Bron: AD.nl, Facebook.