Katjing: Deze moeder biedt oppas extra geld voor klusjes

13.02.2024 11:14
schoonmaken calorieën

Hoe fijn zou het zijn als de oppas, zodra je kleine slaapt, ook nog even de bank stofzuigt, je koelkast uitruimt en de keukenvloer dweilt? Heel fijn, dacht Katrina Ivan die een briefje met klusjes achterliet voor de babysitter.

‘Natuurlijk mag je lekker op de bank gaan zitten en chips eten, maar als je extra zou bij willen verdienen door het doen van klusjes…’ zo begint Katrina haar briefje. Of zeg maar gerust brief, want de lijst met klussen is behoorlijk. 

  • 10 dollar voor het organiseren van het kookeiland
  • 10 dollar voor het opruimen van speelgoed
  • 10 dollar voor het schoonmaken van de glazen spiegels, de voor- en achterdeur, spiegel in de woonkamer en het lappen van de ramen
  • 3 dollar voor het stofzuigen van de bank
  • 15 dollar voor het herorganiseren en schrobben van de besteklade
  • 10 dollar voor het schoonmaken en herindelen van de koelkast  
  • 10 dollar voor het dweilen van de keukenvloer

Ze voegde eraan toe: ‘Laat het me weten als je besluit om een van deze klusjes te doen en het totaalbedrag dat ik je verschuldigd ben bovenop het oppasgeld. Bedankt dat je er bent!’  Voor het geval dat, had ze de schoonmaakspullen alvast neergezet.

Opassepoester

De lijst schrok de oppas niet af. Integendeel. Volgens Today.com ging ze direct met alle klusjes aan de slag. Tegen het einde van de avond had de oppas de spiegels en ramen schoongemaakt, het speelgoed opgeruimd, de bank gestofzuigd en de besteklade geschrobd en georganiseerd. Dat is even fijn thuiskomen!

Op TikTok deelt de moeder nu haar ervaring. De meeste mensen reageren heel positief. ‘Had ik dit maar bedacht!’ en ‘Als jonge babysitter had ik deze kans zeker gegrepen!’ klinkt het al. Al vinden anderen dat de prijzen wel heel laag liggen voor de grootte van de klussen. Daar is Katrina het mee eens. In een vervolgvideo reageert ze dat ze de prijzen in de toekomst gaat aanpassen en zo eerlijker zal maken. Ze voegt eraan toe dat ze de oppas 75 dollar betaalde voor de avond, alleen al om op haar 2-jarige zoon te passen, die het grootste deel van de tijd sliep.

Wat vind jij? Kan je een oppas vragen om extra huishoudelijke taken te doen of moet je dat aan een schoonmaker overlaten? 

Bron: Scary Mommy

Kek Mama Editie 1 van 2024, liefde en seks, ligt nu in de winkelWil je dat de glossy altijd als eerste bij jou op je deurmat valt? Abonneer je dan nu voor slechts €29,95 per jaar.