Mode-ondernemer Josh V:’ Je kunt niet én een goede moeder, goede CEO én huisvrouw zijn’

25.06.2019 12:16

Tien maanden geleden beviel mode-ondernemer Josh V (32) van dochter Alexis. En dan is ze ook nog bonusmoeder van Nino (12) en Luèn (10).

Een torenhoog appartementencomplex aan de Amsterdamse Zuidas. Tussen de voetbalvrouwen woont mode-ondernemer Josh V hier samen met partner en vastgoedondernemer Nick Amann. Volgers van de fashionista – ze heeft haar eigen YouTube-kanaal – kunnen naar hartenlust meekijken in het appartement. Én in de parkeergarage eronder trouwens, waar haar witte Range Rover geparkeerd staat naast Nicks Porsche in dezelfde kleur, met zijn naam op de kentekenplaat.
 

Verhuizen

Het had zo in een luxe interieurblad kunnen staan. Met uitzicht over Amsterdam is het een droomappartement beaamt ze. “We wonen hier net een jaar, maar we blijven hier waarschijnlijk niet lang meer. We kochten het met eigen kamers voor Nino en Luèn, de kinderen van Nick uit een eerdere relatie. Maar op het moment dat we hier introkken, bleek ik zwanger. Iets eerder dan verwacht, maar heel welkom.” Alexis slaapt nu dus in een van de twee kinderkamers; Nino en Luèn in de andere.

Waar ze heen verhuizen is nog een discussiepunt. “Ik wil absoluut niet weg uit Amsterdam, Nick mist de rust van België, waar hij elf jaar lang woonde. Als compromis hebben we een tweede appartement in Schilde, in de buurt van Antwerpen. Ik begrijp waarom Nick zich er zo lekker voelt, het is er zo veel rustiger. Maar mijn werk is hier. Onze nieuwe woning zal dus ergens tussen die uitersten in zitten: een belachelijk groot huis met een tuin naar Nicks wensen, maar wel in deze regio.”
 

Moeder en CEO

Ze zet een kop thee en een kop koffie neer op de enorme eettafel. “Ken je dat? Sinds ik moeder ben, vergeet ik van alles. Ik heb je niet eens een koekje aan te bieden. Je kunt niet én een goede moeder zijn én een goede CEO én een huisvrouw, heb ik besloten.”

Vroeger was het veel erger, qua werktijden. “Ik draaide zeker tachtig uur per week. Ik dacht: daar ga ik vast mee door zodra mijn dochter is geboren. Ze vormt zich wel naar mijn drukke leven. Maar dat liep helemaal anders. Toen ik wist dat ik in verwachting was, wilde ik mijn leven opeens vormen naar háár. Vanaf dat moment gaf ik mezelf tot Alexis een halfjaar zou zijn om mijn bedrijf zelfstandig genoeg te maken om het af en toe ook zonder mij te redden. Daarna zou Alexis me meer herkennen, eenkenniger worden, dacht ik, en dan wilde ik er meer voor haar zijn. Dat is gelukt. Ik kan nu met mijn gezin op vakantie zonder dat ik me zorgen maak. Ik wist niet dat ik het zou kunnen, maar ik kijk soms echt tijden niet op mijn telefoon.”
 

Lees ook
Mama houdt van hard werken: ‘Als ik thuis ben, ben ik er echt honderd procent voor mijn zoons’ >

 

Mamadag

Eén dag per week probeert ze een mamadag te hebben. “Mijn bedrijf is zo verweven met mezelf dat het me nooit zal lukken om helemáál uit te staan. Maar ik wil een goede en leuke moeder zijn, en volgens mij ben ik er best goed in geworden.” Al verbaast ze zich soms over de angsten die je cadeau krijgt bij het moederschap. “Dat Alexis stikt in een hap eten, bijvoorbeeld. Of dat ze ernstig ziek zou worden; je ziet zo veel narigheid om je heen. Ik huilde altijd al mee als ik kinderleed voorbij zag komen op tv, en sinds ik moeder ben, is dat veel heftiger geworden.”

Gelukkig heeft het moederschap haar vooral heel veel moois gebracht, zegt Josh. “Ik geniet intens van alle sprongetjes die Alexis maakt en ik vier álle mijlpalen; eerste kruipje, hapje, loopje, lachje, woordje. Toen Alexis acht maanden was, zei ze op Moederdag voor het eerst ‘mama’. Ik barstte in tranen uit: mijn hart smolt. De eerste nacht dat ze doorslaapt moet nog komen, maar dan gaat écht de vlag uit.
 

Het hele interview staat in Kek Mama 07-2019.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >