Mireille (25): ‘Voor mijn dochters gooide ik m’n leven om’

11.11.2017 15:19

Wil je eigenlijk gezonder leven maar vind je de eerste stap lastig?​ ​​​​Je bent niet de enige. In deze serie verhalen ontmoet je drie vrouwen die besloten met dat dilemma aan de slag te gaan.

 

 

Mireille (25) is moeder van Fayenn (3,5) en Feline (1). Ze worstelde jaren met haar gewicht en zat niet lekker in haar vel. Dus besloot ze haar hardloopschoenen aan te trekken en meer te bewegen.

“Ik ben nooit echt slank geweest. Ik heb veel diëten geprobeerd, maar ze hielpen weinig. Bovendien vond ik het oersaai: zat ik weer op drie blaadjes sla te kauwen. Terwijl ik juist dol ben op eten. Sommige mensen vinden misschien dat ik met mijn maat 42 niks te klagen heb, maar ik zat niet lekker in mijn vel. Ik miste de energie om iets leuks met mijn dochters te ondernemen. Op de fiets naar de speeltuin gaan vond ik al een hele opgave.”

Gescheiden

“Een paar maanden geleden ben ik gescheiden. Toen besloot ik: nu moet de knop om. Ik wilde als alleenstaande ouder een gezond voorbeeld zijn voor
mijn dochters. Als mijn leven dan toch rigoureus ging veranderen, kon ik het maar beter goed aanpakken. Ik besloot meer te gaan sporten. En dan wel zo, dat ik het ook op langere termijn zou volhouden. Hardlopen leek me wel wat, dan kun je trainen op momenten dat het je uitkomt. Dat past toch beter bij mijn huidige situatie. Online vond ik een handige hardloop-app met een coach. Heel fijn: je wordt echt gestimuleerd om te gaan trainen. Ik kocht een paar hardloopschoenen en besloot het gewoon te gaan doen.“

Oei, bitterballen

De eerste keer hardlopen voelde meteen heel lekker, al was het ook zwaar. Toch ben ik na een paar maanden al tien kilo kwijt. Ik voel me beter en straal dat ook uit naar mijn dochters. Ik ben een leukere moeder voor ze. Natuurlijk gaat het niet altijd vanzelf en blijft het soms lastig. Verjaardagsfeestjes zijn een opgave – zie maar eens een schaal met bitterballen te ontwijken. Dan hou ik mijn doel voor ogen: meer bewegen en energie voor mijn dochters. Dat motiveert me om mijn sportkleren weer aan te trekken en de deur uit te gaan.”

Hoe gaat het nu met Mireille?

‘Qua hardlopen heb ik een doel voor ogen: de Dam tot Damloop. Voor volgend jaar misschien nog iets te hoog gegrepen, maar hij stáát op mijn lijstje. Verder doe mijn best om gezond te eten. Wanneer de kinderen er niet zijn, vind ik het weleens lastig om uitgebreid te koken. Aan de andere kant koop ik geen koek, snoep of andere ‘slechte’ dingen meer. Soms halen we nog weleens wat lekkers, maar niet vaker dan een keer per maand.

Ik heb de laatste tijd meer over mezelf geleerd. Dat het er niet om gaat wat anderen van mij denken, maar hoe ik mezelf zie. En ik zie een mooie, gezonde, sportieve en vooral lieve moeder die er voor haar kinderen en voor zichzelf is. Ik geniet meer van de kleine dingen.

Mijn tip

Ik denk weleens: had ik deze stap maar eerder gezet. Gezonder leven doet me heel erg goed, merk ik. Ik word er echt gelukkiger van. Voor iedereen die ook wil beginnen,  heb ik een tip. Kun je het of lukt het niet alleen? Zoek dan anderen in je omgeving die hetzelfde willen, bijvoorbeeld op social media. En probeer er een patroon in te houden. Koop desnoods een springtouw of dumbbell, waarmee je thuis kunt bewegen zonder dat je de deur uit hoeft.’

‘Mens, wat ben je mooi als je probeert’ 

Geïnspireerd? Ontdek Menzis SamenGezond en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om die eerste stappen te zetten en jezelf gemotiveerd te houden.