‘Mijn zoon wil een meisje zijn en daar sta ik volledig achter’

11.06.2020 14:12
zoon wil meisje zijn transgender Dwyane Wade Beeld: Shutterstock

Toen hij kritiek kreeg op het feit dat zijn tienerzoon nagellak droeg, sloeg de Amerikaanse basketbalspeler Dwyane Wade hard terug. Nu deelt hij opnieuw een mooie post: zijn zoon is in transitie en op Instagram laat hij zien dat hij daar voor honderd procent achter staat.

Zion, de zoon van Dwyane, is 12 jaar oud. Een tijdje geleden vertelde hij zijn ouders dat hij voortaan door het leven wil gaan als vrouw. ‘Ze kwam naar ons toe en zei: ‘Ik wil graag Zaya genoemd worden en aangesproken worden met ‘zij’ en ‘haar”, vertelt Dwyane. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zaya how does that custom @richfresh feel??? Last night was a dope experience for our family. Thank you to @betterbrothersla and the #truthawards for recognizing our good friends @jasonbolden @adair_curtis with the Bussiness Leadership Award. The Truth Awards was created to recognize and highlight the accomplishments of the Black LGBTQ+ community and its allies. In doing so, they increase the awareness of there contributions to Society, Popular Culture and the Arts, and help refocus the lens through which they are seen. The Truth Awards also provides funding for scholarships that supports educational opportunities for youth in the LGBTQ+ community! ✊??

Een bericht gedeeld door dwyanewade (@dwyanewade) op

 

Lees ook:
‘Mijn zoon draagt crop tops en nagellak, dus?’ >

 

Beste versie

De basketballer stond meteen volledig achter die beslissing. ‘Ik heb mijn zoon vanaf die dag zien veranderen in wie ze nu uiteindelijk is geworden. En voor mij is er niets veranderd’, zegt hij. ‘Mijn vrouw en ik nemen onze rol en verantwoordelijkheid als ouders heel serieus. Dus als ons kind thuiskomt met een vraag of een probleem, dan is het onze taak om daar naar te luisteren en de beste feedback te geven die mogelijk is. We geven haar alle ruimte om de beste versie van haarzelf te zijn.’

Zijn support laat Dwyane regelmatig blijken op zijn social media. Onlangs plaatste hij een foto waarop te zien is dat hij zijn haar roze heeft geverfd – net als zijn dochter:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? ?

Een bericht gedeeld door dwyanewade (@dwyanewade) op

Bron: Buzzfeed & Los Angeles Times

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >