“Mijn zoon vindt dat ik van die lekkere zachte kussentjes heb”

15.09.2017 15:42

Drie trotse plussize moeders over hun lijf en leven. “Als ze dan toch over me praten, kan ik er maar beter goed uitzien.”

ANNEMARIE TIMMERMAN (46) WOONT SAMEN MET JOHN (46) EN IS MOEDER VAN RODIN (10)

 

“Het zit in mijn vaders familie, als baby was ik al mollig. Het was vooral mijn moeder die vond dat ik moest afvallen. ‘Als je dik bent, vind je nooit een leuke vent of baan’, zei ze vaak. Heel frustrerend, ook omdat ik zelf een andere ervaring heb: ik heb een leuke vriend en ik moet andere mannen bijna van me afslaan.
 

 

‘Je bent meer dan je gewicht’

Het grappige is: mijn lijf heeft me veel goeds gebracht. Ik ben plussize model geweest, runde jarenlang een plussize kledingmerk en nu ben ik al een aantal jaar actief als plussize blogger. Ik vind: je bent meer dan je gewicht. Die boodschap wil ik andere vrouwen ook meegeven. Mijn vriend zegt het ook. Volgens hem lach ik altijd, ben ik hartstikke slim en zie ik er goed uit.

 

Lekkere zachte kussentjes

Mijn zoon heeft mijn bouw. Hij woog elf pond bij zijn geboorte en met zijn tien jaar heeft-ie al schoenmaat 41. Ik wil niet dat hij dik wordt, maar ik ga er heel anders mee om dan mijn moeder vroeger deed. Ik motiveer hem bijvoorbeeld om te sporten en gezond te eten, maar zal nooit kritiek leveren op zijn gewicht of uiterlijk. Rodin is trouwens hartstikke trots op me. Als kleuter riep hij altijd dat ik van die lekker zachte kussentjes had. Natuurlijk word ik weleens nagekeken als ik op straat loop. Laat ze maar kletsen, denk ik dan. Dat doen mensen toch wel, of je nou dik bent of flaporen hebt. Ik zorg er in ieder geval voor dat mijn haar altijd goed zit en mijn lippen zijn gestift. Als anderen dan toch over me praten, kan ik er maar beter goed uitzien.”
 

De hele portrettenserie staat in Kek Mama 10-2017.
 

Op 28 oktober organiseert Annemarie, in samenwerking met een plussize blogger en body positive fotograaf, een speciaal event voor plussize vrouwen. Meer informatie en tickets vind je op haar website.