‘Mijn oudste twee kinderen mogen best wat ongehoorzamer zijn’

11.02.2019 12:55
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Stel je eens voor: je kinderen gehoorzamen altijd en doen alles volgens het boekje. Bestaat dat? Jawel: moeder en blogger Karen Johnson heeft twee van zulke kinderen. Maar eigenlijk zou ze willen dat haar kinderen minder perfectionistisch zijn.

‘Ik wil dat mijn kinderen af en toe fouten maken’, schrijft ze op haar blog.

 

Tekort

De twee oudste kinderen van Karen doen bijna alles volgens het boekje. ‘Ze volgen de regels, halen goede cijfers, misdragen zich niet en maken amper ruzie’, vertelt ze. Maar toen kwam hun broertje ter wereld. ‘Hij lapt de regels al sinds dag één aan zijn laars.’ Dat zorgt voor de nodige irritatie bij Karen, maar het is niet zijn gedrag wat haar ’s nachts wakker houdt. ‘Dat is de vraag of mijn andere kinderen misschien té gehoorzaam zijn’, geeft ze toe.

 

Lees ook:
Katy zegt nooit meer ‘ik ben trots op jou’ tegen haar kinderen >

 

Bang om fouten te maken

Karen is blij dat haar oudste twee altijd luisteren, maar diep van binnen zou ze het anders willen zien. ‘Ik zou het liefst willen dat ze het wat vaker verprutsen. Ze hebben echter mijn perfectionisme geërfd. Ze proberen altijd alles goed te doen en zijn bang om fouten te maken.’ Maar pas als ze fouten maken, weten ze hoe ze deze weer recht moeten zetten, denkt Karen. ‘Ik wil dat mijn kinderen weten dat het goed is om fouten te maken en dat ze dan nog steeds geliefd zijn. Je moet jezelf verontschuldigen, realiseren waar het fout ging en nagaan wat je moet doen om te voorkomen dat je het opnieuw fout doet. Dat ga ik ze proberen mee te geven, want daar groeien ze van.’

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >