‘Mijn kinderen staan niet altijd op nummer één’

30.04.2018 05:35
mijn-kinderen-niet-altijd-op-een

Als je de touwtjes financieel maar net aan elkaar kunt knopen, moet je keuzes maken: koop je wat voor je kind of verwen je jezelf ook weleens? Blogger Jennifer Lima gaat voor dat laatste. En daar voelt ze zich allesbehalve schuldig over.

‘Mijn kinderen komen niet altijd op nummer één’, schrijft ze op Scary Mommy.

 

Hondenvoer

Jennifers gezin leeft van salaris tot salaris: ze moeten zich houden aan een vast bedrag per maand en de kinderen krijgen vaak genoeg te horen dat ze moeten wachten als ze graag iets willen hebben. Een pizza bestellen? Dat zit er voor de familie niet in – Jennifer is al blij als ze genoeg hondenvoer heeft om de week door te komen.

 

Lees ook
Waarom het als moeder goed is om mooie spullen voor jezelf te kopen >

 

‘Ik ben niet egoïstisch’

‘Maar als ik geld uitgeef aan mezelf, vind ik dat niet egoïstisch’, vervolgt ze. ‘Schuld is er altijd als je moeder bent: flesvoeding? Je weet toch dat borstvoeding beter is? En ga je weer aan het werk, dan hoop je dat de oppas goed voor je kind is. Is je fruit niet biologisch? Dan zit het vol chemische troep…’ Jennifer vindt dat je jezelf soms op de eerste plek moet zetten, ondanks dat ze dat weleens lastig vindt. ‘Het klinkt cliché, maar als mama niet gelukkig is, dan is niemand gelukkig. Ik geloof echt dat ik meer aan mijn kinderen kan geven nadat ik eerst mezelf iets heb gegeven.’

 

‘Cijfer jezelf niet weg’

En of dat nu iets tastbaars is of juist gaat om een uur lang hardlopen of lekker naar de kapper gaan, dat maakt voor Jennifer niet uit. Als je maar vaak genoeg voor jezelf kiest. ‘Geluk is niet afhankelijk van geld of materiaal, maar je moet jezelf ook niet wegcijferen. Natuurlijk voorzie ik mijn kinderen in hun behoeften – ik zal ze heus niet elke week wat weigeren. Maar er zíjn momenten dat zij niet krijgen wat ze willen, zodat iemand anders dat wel kan krijgen. En met ‘iemand anders’ bedoel ik mezelf.’

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.