‘Mijn kinderen hebben allebei een andere kant van mij geërfd’

06.05.2020 10:15
Helene van Santen editorial

Helene van Santen is hoofdredacteur van Kek Mama. Ze woont samen met Navin en hun zoontjes Milo en Oliver.

Qua kleding heb ik een gespleten persoonlijkheid. Op mijn werk ben ik immer netjes gekleed. Jurken en vrouwenpakken zijn favoriet, en ik draag altijd hakken eronder. Altijd. Omdat hakken je automatisch een zelfverzekerde houding geven. Omdat ik met mijn 1 meter 60 wel wat extra lengte kan gebruiken. Omdat je outfit dan meteen helemaal af is.
 

Comfort

Hoe fijn ik ze ook vind op de redactie, zodra ik thuis ben – nee, zelfs ruim vóór ik thuis ben – gooi ik mijn hakken uit. Dat doe ik al in de parkeergarage op kantoor; in de auto wacht steevast een comfortabel paar platte schoenen op mij. Eenmaal thuis weet ik niet hoe snel ik mijn nette kleding moet vervangen door een joggingbroek en een sweater. Lekker comfortabel, knus en warm.
 

Lees ook
‘Mijn zoon draagt elke dag dezelfde kleding’ >

 

Ieder een andere kant

Het grappige is dat mijn zoontjes ieder een andere kant van mij hebben geërfd. Milo voelt zich het prettigst in een joggingbroek met sneakers; kleding waarin hij vrijuit kan bewegen. Logisch als je zo van springen, klimmen en dansen houdt als hij.

Ollie is daarentegen verknocht aan zijn nette broeken en keurige leren schoenen. Het eerste wat hij ’s ochtends doet als hij zijn ontbijt op heeft, is naar de schoenenkast lopen om zijn favoriete bruine paar eruit te vissen. Soms pakt hij ook de schoenen van Navin of mij, en probeert hij letterlijk in papa of mama’s schoenen te treden (hoe schattig!). Hij deed dat ook een keer met een paar hakken van mij, maar toen hij daarin een stap probeerde te zetten, wist hij niet hoe snel hij ze weer uit moest doen. Sindsdien houdt hij het bij zijn eigen instappers, en kiest ook Ollie uiteindelijk tóch voor lekker comfortabel.
 

Dit editorial staat in Kek Mama 05-2020.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!​​​​