‘Mijn ex deed stiekem een vaderschapstest’

17.03.2024 15:46
vaderschapstest Bron: Mamaplaats

Van onze collega’s van Mamaplaats afgelopen week.

Tijdens de zwangerschap was het al eens ter sprake gekomen. Een vaderschapstest. Omdat we zo lang uit elkaar waren geweest en ik in die tijd seksueel actief ben geweest, stemde ik ermee in. Hij verdiende het om die zekerheid te hebben. Ik kreeg die zekerheid al tijdens de vitaliteitsecho, maar hij natuurlijk niet.

Het voelde wel dubbel. Ik bedoel: waarom kon hij me niet vertrouwen daarin? Uiteindelijk was hij degene wie het vertrouwen geschaad had door vreemd te gaan. Meerdere keren. Zonder enige discussie stemde ik ermee in om het DNA onderzoek te laten doen na de geboorte. 

Ik had alleen verwacht dat we dat samen zouden doen. Alles open en eerlijk, zoals het hoort. Helaas liep het anders. Na Finn zijn geboorte, leefden we een beetje op de automatische piloot. Er werd niet gewerkt aan onze relatieproblemen. Er werd eigenlijk helemaal niet gecommuniceerd over dingen waar we tegenaan liepen. Dus ook de vaderschapstest werd niet besproken. 

Ik denk dat Finn nog geen maand oud was, toen mijn ex ineens een envelop voor me had neergelegd. Geopend natuurlijk. Hij wist al precies wat erin zat, maar ik tastte nog in het duister. Zodra ik de brief uit de envelop haalde, viel het kwartje. Dit was de vaderschapstest. Niet de test zelf, maar de uitslag. De test was dus al gedaan en opgestuurd. Ik wist van niks.

Lees verder op Mamaplaats!