Met déze online fotocursus van Tanja Jess leer je hoe je de mooiste kiekjes van je kind maakt

24.11.2020 10:02
fotocursus_tanja_jess

Er is niets lastiger dan een kind fotograferen, weet ook actrice en moeder Tanja Jess als geen ander. Daarom ontwikkelde ze samen met topfotograaf Jeroen Swolfs de ‘Photo Class Smartphone voor Mama’: een online fotocursus speciaal voor moeders. 

Opdat je jouw beweeglijke peuter voortaan wél goed op de foto krijgt. 

 

Van acteren naar ondernemen: een opvallende stap. Hoe komt dat zo? 

“De acteerbranche ligt door corona langere tijd op z’n gat en hierdoor heb ik, zoals veel andere moeders, minder werk. Daar kun je dan depri om worden, maar je kunt ook denken: ‘Hoe kan ik mijn creativiteit op een andere manier inzetten?’ Jeroen (fotograaf – red.) en ik kennen elkaar via gemeenschappelijke vrienden. Ook hij moet in deze tijd veel opdrachten missen, dus zo is het balletje gaan rollen.”

 

En samen kwamen jullie op een fotocursus voor moeders…

“Klopt. Ik weet als geen ander hoe vervelend het is wanneer je je kind op een zeldzaam moment wil fotograferen, maar die foto vervolgens bewogen is. Of dat je samen een selfie maakt en elk bultje in je gezicht door verkeerd licht een Mount Everest lijkt. Veel moeders hebben – net als ik – geen zin om uit te vogelen waar al die opties op een telefoon voor dienen, maar dat is eigenlijk zonde. Want met een paar simpele trucjes wordt een foto al veel mooier. En die leggen wij dus uit in korte filmpjes die je makkelijk tussen de bedrijven door kunt bekijken.”

 

Lees ook
‘Waarom ik vaker met mijn kinderen op de foto wil staan’ >

 

Wij zijn wel benieuwd naar die trucjes, vertel?

“Wat ik als leek bijvoorbeeld heb geleerd, is om de instelling ‘Studiolicht’ op je iPhone te gebruiken – daar knapt je foto al enorm van op. Op een Samsung heb je een toverstaf. Hiermee kun je de boel, terwijl je een foto maakt, al bewerken…Oh, en kende je de burst-functie al? 

 

Nee?

“Daarmee voorkom je dus dat je het moment suprême mist. Ideaal als je kinderen druk aan het spelen zijn of je puber het ‘niet cool’ meer vindt om op de foto te gaan.”

 

Klinkt goed! Dus na de cursus kan elke leek met zijn telefoon professionele foto’s maken? 

“Zeker. Je hebt echt geen dure studiolampen of fotocamera nodig, je telefoon heb je tenslotte altijd bij je. Tijdens de cursus leer je in jip-en-janneketaal precíes wat je moet doen om met je mobiel het juiste beeld te schieten. Van de stand van je camera en spelen met effecten tot compositie en het nabewerken van je foto’s: niets blijft onbesproken.”

 

Wil jij leren hoe je de mooiste foto’s van je kind schiet? Schrijf je híer in voor de cursus voor € 49! Ook erg leuk om cadeau te geven tijdens de feestdagen.