Meesters en juffen worden het meest blij van persoonlijke afscheidscadeaus (plus tips)

30.06.2023 09:29
knutselen_zonder_troep

Het einde van het schooljaar is in zicht. Grote kans dat je ook dit jaar weer voor de vraag staat: welk cadeautje geven we aan de juf of meester? Wat blijkt? Ze vinden originele en persoonlijke bedankjes het leukst!

Dat blijkt een onderzoek dat is gedaan onder Nederlandse leerkrachten in het basisonderwijs door One4all Cadeaukaarten.

Persoonlijk

Zowel cadeaukaarten als knutselwerkjes worden met liefde ontvangen. Ook met een cadeaukaart zijn de meesters en juffen blij. Hiermee kunnen ze namelijk een ‘eigen cadeautje’ uitkiezen in hun favoriete winkel of restaurant. En uiteraard worden ook zelfgebakken lekkernijen en chocolade erg gewaardeerd.

Tips

Zitten jullie met je handen in het haar omdat je geen idee hebt wat je de meester of juf nou weer moet geven? Wij hebben een paar suggesties voor je:

  • Om te drinken: drinkt de meester of juf graag thee? Dan is een theeglas laten graveren of een houten theedoos met glazen en verschillende theesoorten een leuk idee.
  • Voor in de klas: als meester of juf heb je in de klas altijd iets van schrijfwaren nodig, zoals pennen en notitieboekjes. Geef ze een persoonlijke touch door er iets in te laten graveren. Of maak magneetjes (van zoutdeeg) met een berichtje voor de meester of juf. Je kunt ook magneetpapier gebruiken of je kind iets laten tekenen voor op de bedank-magneetjes.
  • Om te eten: houdt de meester of juf wel van iets lekkers? Geef hem of haar dan bakmix in een fles of een doosje chocolade bonbons. Die laatste kun je eventueel persoonlijk maken door bonbons te maken met een foto van je kind erop.
  • Voor in huis: dingen die lekker ruiken zijn altijd een leuk cadeautje. Denk aan handzeep in een mooie fles of losse zeepjes in een zak. Op de fles plak je een zelfgemaakt etiket, in het zakje stop je bijvoorbeeld een briefje. Allebei met uiteraard een lieve boodschap van je kind. Of geef een gepersonaliseerde doos met bloemen zaadbommetjes.
  • Een bon: dit is misschien iets minder persoonlijk, maar altijd fijn om te krijgen. Veel meesters of juffen lezen bijvoorbeeld graag een boek, voor zichzelf of in de klas, dus dan is een boekenbon een goed idee. Je kunt ook een bon geven van de plaatselijke winkel zoals de Intratuin, bioscoop of kledingwinkel. Kan de meester of juf zelf iets uitzoeken.

Neem nu een abonnement op Kek Mama en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!