Mama wil me-time: ‘Ik begin een uur later met werken dan mijn man denkt’

30.12.2023 09:00
Mama wil me-time: 'Ik begin een uur later met werken dan mijn man denkt'

Peuterbillen moeten worden afgeveegd, ruzies beslecht, gymtassen gevuld, mails beantwoord. Zie dan maar eens je me-time te pakken. Zó doen deze moeders dat.

Mijn loket is gesloten

Cathy (35): “Op zondag kijk ik minimaal twee woonprogramma’s op rij en moet iedereen zijn waffel houden. Ze mogen me uiteraard wel voorzien van een borrel en hapjes, maar mijn loket is gesloten.”
 

Heerlijk, zo’n masker

Solange (37) geeft haar dochter van acht een kleimasker. “Vindt ze fantastisch. Even een momentje één-op-één met mij, en daarna maak ik haar wijs dat ze een halfuur niet mag praten, omdat anders haar masker barst. Daarvoor word ik vast vervloekt als ze zestien is, maar voor nu is de rust die het me oplevert onbetaalbaar.”
 

Even alleen

Isa (39): “Ik ga elke dag een uur eerder naar bed dan mijn man. Dan ga ik lezen of facebooken. Al zou hij willen, hij is niet welkom. Die tijd is voor mij.”

Lang leve Netflix

Sommige dingen moet je gewoon voor jezelf houden. Dus begint zzp’er Rosalie (29) elke dag een uur later met werken dan haar man denkt. “Hij brengt onze tweeling van vier naar school, ik kijk eerst een uur Netflix. Zo kom ik even tot mezelf, voordat ik het ontbijtslagveld van tafel veeg en acht uur werk in vijf uren prop om op tijd de kinderen op te halen.”
 

Uitslapen

Chiara (38): “Ik slaap elke vrijdag uit. Mijn kinderen van tien en negen staan die dag zelf op, ontbijten met mijn man, en daarna vertrekt iedereen zelfstandig naar school en werk. Soms Netflix of app ik tot wel tien, elf uur in mijn bed. Mijn slaapkamer is verboden terrein die ochtend: met kinderen die op zaterdag voetballen en op zondag tenniscompetitie spelen, en een fulltime baan in vier dagen, heb ik die tijd voor mezelf keihard nodig. Ook in de vakantie.”
 

Deur op slot

Mary-Ann (39) duikt een uur in bad zodra haar vriend thuiskomt uit zijn werk. Deur op slot. “Het moet wel een enorme calamiteit zijn willen ze me daaruit krijgen.”

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief