Mama wil me-time: ‘Ik zeg dat ik naar de sportschool ga, maar ga alleen maar in de sauna zitten’

28.12.2023 09:00
Mama wil me-time: 'Ik zeg dat ik naar de sportschool ga, maar ga alleen maar in de sauna zitten'

Peuterbillen moeten worden afgeveegd, ruzies beslecht, gymtassen gevuld, mails beantwoord. Zie dan maar eens je me-time te pakken. Zó doen deze moeders dat.

Thirza (30) heeft een pact gesloten met een vriendin. “Op dagen waarop ik er echt even geen zin meer in heb, drop ik kind en toebehoren een uurtje bij haar, en ga ik naar de kapper. Of slapen. Of koffiedrinken met een andere vriendin. Andersom doet zij hetzelfde. Hartstikke praktisch: bijkletsen doen we wel in de avonduren, als de kinderen slapen.”
 

Koptelefoon in de keuken

Laura (27): “Mijn dochter van vijf heeft bijna elke middag vriendinnetjes over de vloer. Reuze gezellig, maar tegen halfzes word ik krankjorum van de tekenfilmstemmetjes, Frozen-liedjes en een woonkamer bezaaid met knutselspullen en poppenwagens. Dan trek ik me terug in de keuken, zet mijn koptelefoon op en vlucht in de muziek. Dat is alle me-time die ik voor mezelf geregeld krijg.”
 

De troep de troep laten

Single moeder Diane (40) ruimt de keuken niet op na het avondeten. Nooit. “Ik stuur mijn kinderen van elf en negen naar boven om te douchen en ga zelf lekker televisie kijken. Tegen de tijd dat de kinderen naar bed gaan ben ik zo afgeknoedeld, dat er niks meer uit mijn handen komt. Geen vent die er iets van zegt en maar hopen dat er de volgende dag schone messen zijn om de boterhammen te smeren.”
 

“Ik ben even naar de sportschool”

Edith (43): ‘‘Elke vrijdagavond ga ik naar de sportschool waar ik geen apparaat aanraak maar heerlijk in de sauna ga zitten.’’
 

Eén glas

Liesbeth (36) heeft twee zonen van zes en acht én kantoor aan huis. “Als ik werk mogen de jongetjes niet in mijn werkkamer komen. Die regel is heilig en ze houden zich eraan. Elke dag om vijf uur drink ik er één glas wijn in stilte. Daarna kan ik er weer tegenaan.”
 

Onderuit zakken

Annemiek (31): “De was, de vaat, stofzuigen – ik doe het allemaal wanneer ik mijn peuter om me heen heb. Kan ik in de tijd dat hij slaapt, tenminste écht even onderuit zakken.”

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief