Mascha: ‘Van spullen inpakken raak ik volledig in paniek’

25.06.2023 08:00

Staat Mila (2) te dansen met chocoladesaus op haar been, dan is de vakantie van influencer Mascha Feoktistova (36) geslaagd. En ze kijkt ook niet op een ijsje meer of minder.

In het Kek Mama Zomerboek vertelt ze over vakantie met het gezin en de inpakstress die daarbij komt kijken.

“Van spullen inpakken krijg ik stress, vooral als ik met Mila de deur uitga. Geen idee waarom, ik ben als de dood dat ik iets vergeet of onvoorbereid op pad ga, om me vervolgens een slechte moeder te voelen. Niet handig als je op vakantie gaat, natuurlijk. En het is best een serieus probleem, want op zulke momenten versnelt mijn hartslag en raak ik volledig in paniek. Op aanraden van mijn psycholoog vroeg ik aan andere moeders hoe zij dat deden – in mijn beleving waren zij altijd supergeorganiseerd. Bleek helemaal niet zo te zijn, ook de moeders in mijn omgeving klooiden maar wat aan. Dat relativeerde enorm. Al staat er in onze gang standaard een soort ‘vluchttas’ klaar – je kunt maar beter voorbereid zijn. En dan nog gaat het weleens mis.

“Op aanraden van mijn psycholoog vroeg ik aan andere moeders hoe zij dat deden; ook zij klooiden maar wat aan”

Zo waren we op pad in Dubai toen ik geen reservebroekje had voor Mila. Lekte ze uitgerekend op dat
moment door. Het enige betaalbare broekje dat ik kon vinden was rood-wit geblokt. Als ik die plaatjes terugzie, kan ik er alleen maar om lachen.”

Lees ook – ‘Vroeger gingen we naar adult only resorts, tegenwoordig zit ik om negen uur al in de ballenbak’

Meer lezen? Het Kek Mama-vakantieboek ligt nu in de winkels.