Verjaardagsblunder: ‘Op verjaardagspartijtjes wordt voortaan alleen nog geknutseld’

25.11.2022 08:29
leukste knutsels oud en nieuw Beeld: Getty Images

Denk je ook een creatief te zijn met je speciale verjaardagsthema, blijkt het niet helemaal kindproof.

Mette (29): “Het is een klassieke beginnersfout, maar wisten wij veel. Dus trokken mijn vriend en ik alles uit de kast voor de eerste verjaardag van onze dochter. De taart was een kunstwerk, de versiering op maat met haar naam erop. We hadden wel vijftig gasten. Niet dat onze dochter er iets van meekreeg: die heeft van het begin tot het eind overal doorheen geslapen.”

Lees ook – ‘Verjaardagsfeestjes besteed ik uit. Ik hoef er zelf niet eens bij te zijn’ >

Leek zo’n goed idee

Belinda (40): “Mijn zestienjarige stiefdochter had een bijbaantje in de horeca van de lokale borstelbaan en kon wel korting regelen voor een kinderfeestje. Niet alleen een geweldig idee vond ik, maar ook een ontzettend lief gebaar naar haar zusje dat negen zou worden. Met beide handen greep ik het dus aan om op de dag van haar verjaardag met tien meiden op de ski’s te stappen.

“We waren nog geen tien minuten bezig of de eerste gast maakte een schuiver”

We waren nog geen tien minuten bezig of de eerste gast maakte een schuiver. Niet gehinderd door enige techniek klapte een ander vriendinnetje boven op haar. Omdat de pols van de een wel wat raar stond en de ander een lelijke buil had, reed ik met gierende banden naar de EHBO, mijn man achterlatend in het feestgedruis.

De pols bleek gebroken, de bult een lichte hersenschudding. Met het schaamrood op mijn kaken ontving ik hun ouders in het ziekenhuis, om me voortaan nog maar één ding voor te nemen: op verjaardagspartijtjes wordt alleen nog geknutseld.”

Foei Bello

Anna-Louise (34): “Eén tip, als je een peperdure verjaardagstaart laat maken voor je jarige vierjarige: zorg dat de hond niet bij de tafel kan. We hebben hem de rest ook maar gevoerd.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.