Mama Horoscoop: Steenbok

16.12.2015 14:04
Horoscoop Steenbok

22 DECEMBER – 20 JANUARI

PASPOORT Je hoeft maar één keer in de ogen van een Steenbok-baby te kijken en je ziet de rustige uitstraling en diepte van een oude ziel. Van jongs af aan doet je Steenbok niets liever dan je blij maken.

Je hulpvaardige kind wil dat je trots op hem bent en doet daar enorm zijn best voor. Dit kind wil graag ‘groot’ zijn en legt de lat al op jonge leeftijd hoog. Het is serieus, betrouwbaar, stabiel, sterk en taai, maar tegelijkertijd ook erg gevoelig voor kritiek en afwijzing. Ze zijn trouw aan hun vriendjes en houden van tradities en heldere, vaste regels. Steenbokken willen altijd de beste zijn en zijn soms erg onzeker. Geen enkel ander teken is zo bang om fouten te maken en te falen.

SOS BIJ STRESS Een verdrietige of boze Steenbok kan vaak moeilijk over een teleurstelling heen stappen. Dan zitten de tranen hoog, hangen de schouders laag en somberen ze vreselijk. Iets leuks in het vooruitzicht stellen of wijzen op de lichtpuntjes doet vaak wonderen.

DEZE MAAND Steenbokken zoeken deze maand de grenzen op. Die van henzelf, maar zeker ook die van jou. Normaal gesproken is je kind niet zo fel, maar tot half december moet je regelmatig tot tien tellen. Het kan lastig zijn niet in een machtsstrijd verwikkeld te raken.

Tekst Nicole Boshouwers | Illustratie Lobke van Aar