Lauren ging zonder baby twee weken naar Thailand: ‘Krankzinnig dat we dat deden’

04.09.2023 12:20
Lauren Verster Fotografie: Mark Groeneveld

Presentatrice en programmamaakster Lauren Verster veranderde binnen vijf jaar van een vrije vogel naar moeder van drie kinderen. Tijd vrijmaken voor geliefde Jasper wordt steeds lastiger, maar nog een keer met z’n tweetjes naar Thailand als de kinderen nog zo klein zijn? Dat nooit meer.

Tijd vrijmaken voor je geliefde is ook iets wat zowel onmogelijk als noodzakelijk blijkt. Zeker als het aantal kinderen blijft toenemen, lacht Lauren. “Toen Leentje acht maanden was, kregen Jasper en ik het op onze heupen: we moeten ook dingen sámen blijven doen. We boekten twee weken Thailand, met z’n tweetjes. Omdat ik natuurlijk al twijfelde, checkte ik bij het consultatiebureau of dat we leen goed idee was. Die mevrouw gaf groen licht: het was goed voor onze relatie, zei ze, en voor de hechting maakte het niets uit. We hadden een topvakantie, al kon ik niet zonder tranen naar foto’s van Leentje kijken. Eenmaal thuis – ‘Papa en mama zijn er weer!’ – kregen we één woeste blik en vervolgens keek Leen ons drie dagen niet meer aan. Vreselijk. Ik kan me er sowieso niets meer bij voorstellen dat we dit toen deden, krankzinnig. Natuurlijk is het belangrijk om regelmatig uit die ouderrol te stappen, maar dit zou ik nooit meer doen.”

“Leen keek ons drie dagen niet meer aan, vreselijk!”

Weekendje weg

En al zou ze willen, samen een weekendje weg is al een lastig met drie kinderen. “Leentje en Meggy kunnen nog wel twee nachtjes naar mijn moeder in Brabant, maar meer of langer is haar – terecht – te veel. Voor Jaspers ouders geldt eigenlijk hetzelfde. En dan hebben we baby Louis nog. Wie wil er nou ook een heel weekend op drie kleine kinderen passen?” De weekendjes moeten maar even wachten, want om de haverklap een oppas inzetten is ook geen optie. “Uit eten, de oppas betalen, het kost allemaal bakken met geld. Gelukkig hebben we niet veel nodig. En ons onregelmatige beroep helpt ons hierbij, tussen de bedrijven door kunnen Jasper en ik elkaar vinden, even lunchen, dingen bespreken, samen dronken worden. Want feit blijft: ook daarvoor is ruimte nodig.”

Lauren Verster
Lauren Verster

Het hele interview met Lauren lees je in Kek Mama 9, nu in de winkels.