Kolvend een hardloopwedstrijd lopen: deze moeder doet het

21.09.2016 09:36
Anna Young Facebook Anna Young

Het ziet er een beetje vreemd uit, maar het kan: kolven terwijl je de halve marathon loopt. De Amerikaanse Anna Young uit Utah bewijst dat je in het openbaar – en zelfs tijdens een hardloopwedstrijd van 21 km – melk voor je kind kan kolven..

In april werd Anna moeder van een dochter, maar ondanks haar strakke borstvoedingsschema, deed de supersportieve moeder vijf maanden na de bevalling alweer mee aan een hardloopwedstrijd.

Taboe op voeden

En met een reden: Anna wil het taboe op borstvoeding geven en kolven doorbreken. “Aan andere moeders wil ik laten zien dat je – naast het zorgen voor je kindje- nog steeds tijd hebt om leuke dingen te doen. Natuurlijk komen de behoeften van mijn dochter op de eerste plaats, maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer aan mijzelf toekom.”

Anna werd aangemoedigd door leden van Occupy Breastfeeding (OB), een groep vrouwen die borstvoeding geven in het openbaar bepleit. De sporty mom is zelf ook lid van de groep en schrijft op de Facebookpagina van de groep dan ook: “De groep motiveerde mij om een manier te vinden om de wedstrijd te lopen en óók voor mijn dochter te kunnen zorgen.”

Wereldwijde aandacht

Voor Young was het borstvoeding geven een uitdaging, maar met hulp van OB lukte het haar om haar baby tijdens de wedstrijd te voeden. Nu ze al borstvoeding gevende sportend op de foto is gezet, ging Anna wereldwijd viral en leverde de sportieve foto meer dan 11.000 likes en ruim 900 reacties  op.

Anna was in elk geval goed voorbereid. Tijdens de trainingen oefende ze al met de borstpomp, waardoor ze haar lopen met de vaste voedingen van haar dochter kon combineren. Ook tijdens de wedstrijd moest er gepompt worden en deed ze ‘wat ze moest doen.’ “Het duurde ongeveer vijf minuten”, aldus een trotse Anna.