Anna Young
Facebook Anna Young

Het ziet er een beetje vreemd uit, maar het kan: kolven terwijl je de halve marathon loopt. De Amerikaanse Anna Young uit Utah bewijst dat je in het openbaar – en zelfs tijdens een hardloopwedstrijd van 21 km - melk voor je kind kan kolven..

In april werd Anna moeder van een dochter, maar ondanks haar strakke borstvoedingsschema, deed de supersportieve moeder vijf maanden na de bevalling alweer mee aan een hardloopwedstrijd.

Taboe op voeden

En met een reden: Anna wil het taboe op borstvoeding geven en kolven doorbreken. “Aan andere moeders wil ik laten zien dat je – naast het zorgen voor je kindje- nog steeds tijd hebt om leuke dingen te doen. Natuurlijk komen de behoeften van mijn dochter op de eerste plaats, maar dat wil niet zeggen dat ik niet meer aan mijzelf toekom.”

Anna werd aangemoedigd door leden van Occupy Breastfeeding (OB), een groep vrouwen die borstvoeding geven in het openbaar bepleit. De sporty mom is zelf ook lid van de groep en schrijft op de Facebookpagina van de groep dan ook: “De groep motiveerde mij om een manier te vinden om de wedstrijd te lopen en óók voor mijn dochter te kunnen zorgen.”

Wereldwijde aandacht

Voor Young was het borstvoeding geven een uitdaging, maar met hulp van OB lukte het haar om haar baby tijdens de wedstrijd te voeden. Nu ze al borstvoeding gevende sportend op de foto is gezet, ging Anna wereldwijd viral en leverde de sportieve foto meer dan 11.000 likes en ruim 900 reacties  op.

Anna was in elk geval goed voorbereid. Tijdens de trainingen oefende ze al met de borstpomp, waardoor ze haar lopen met de vaste voedingen van haar dochter kon combineren. Ook tijdens de wedstrijd moest er gepompt worden en deed ze ‘wat ze moest doen.’ “Het duurde ongeveer vijf minuten”, aldus een trotse Anna. 

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >