‘Mijn kind moet leren zichzelf te vermaken’: dít vinden jullie

13.06.2022 10:48
kind op afstand met vriendjes spelen

Je kent het wel: denk je uuuren met je kind gespeeld te hebben, waren het amper tien minuten. Best lekker dus, als je kind zich zelfstandig kan vermaken. Vind je het belangrijk dat je kind leert om alleen te spelen? We vroegen het jullie op social media.

Een greep uit de reacties.

Kind moet leren alleen te spelen: ja of nee?

  • Gaby: “Zeker. Ik ben geen clown of entertainer.”
  • Petra: “Heel belangrijk, daar heb je later veel plezier van. Ik ben meteen begonnen, kleine op een speelkleed je, ik ernaast achter de naaimachine. Soms vermaakte hij zich 10 min. maar het werd steeds meer en nu kan hij gerust de hele middag zelf spelen. Dan zijn we in dezelfde ruimte allebei ons ding aan het doen.”
  • Wietske: “Interessante vraag. Het is wel fijn als ze zichzelf kunnen vermaken ja maar ik betrap me er wel op dat ik het belangrijker vind dat ze leuk samen kunnen spelen MET andere kinderen.”
  • Amanda: “Zeker en om te leren delen met andere kindjes.”

Lees ook: Moeder geeft toe: ‘Ik heb een hekel aan spelen met mijn kind’

  • Ashley: “Ook mee eens. Hier stimuleer ik mijn kinderen om, al is het maar kort, tijd met zichzelf door te brengen. Een key vaardigheid dat veel volwassenen nooit hebben geleerd. In deze hectische maatschappij is dit ontzettend belangrijk! Concreet gaat mijn 5 jarige iedere weekenddag een uurtje alleen op zijn kamer spelen of rusten, hij mag kiezen waar hij behoefte aan heeft. En die tijd doet hem altijd goed!”
  • Soof: “Ja! Maar ik vind het ook belangrijk dat ze zich ook kan vervelen. Dus niet de hele tijd dingen aandragen om te doen. Maar soms gewoon even niks…”
  • Carola: “Heel belangrijk! Eerst zelf kunnen spelen en later met anderen.”
  • Nadine: “Zeker maar net zo belangrijk als samen spelen, vaak zie je op scholen de kinderen die niet kunnen samen spelen omdat ze het niet geleerd hebben. Maar idd je eigen vermaken kan nooit kwaad.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.