Kelly Piquet vertelt: zó houdt ze alles op de rit

28.08.2023 15:07
Beeld: Instagram

Kelly Piquet was natuurlijk in Nederland om liefje Max Verstappen aan te moedigen, maar ook voor het geven van een masterclass car safety voor Cybex. Kek Mama was erbij en sprak haar over veiligheid, dochter Penelope (4) en hoe ze toch al die ballen in de lucht houdt.

Het circuit is Kelly’s tweede thuis als dochter van racelegende Nelson Piquet en de vriendin van Max Verstappen. Daarom weet ze als geen ander: safety first. “Voorlichting is van cruciaal belang als het gaat om het onderwerp veiligheid van kinderen. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gehad om mijn ervaringen te delen, omdat ik mijn hele leven op F1-circuits ben geweest, en natuurlijk het allerbelangrijkste: mijn ervaringen als moeder.” Haar favoriete kinderstoeltje voor dochter Penelope? De Anoris T i-Size.

Alle ballen

Zoals iedere moeder heeft Kelly flink wat ballen in lucht te houden. Aan Kek Mama vertelt ze hoe ze dat doet: “Het is nooit makkelijk en er is geen magische formule. Daarom: Go with the flow en deal met alles zoals het komt. Planning is essentieel, maar je moet ook onthouden dat niet alles gaat volgens plan. Mijn familie komt altijd op één, dus als ik voel dat mijn kind me meer nodig heeft dan normaal, verander ik mijn werkschema.”

“Mijn familie komt altijd op één”

Vermoeiend

Dat schema was de afgelopen tijd best heftig. “Dit jaar is bijzonder druk met reizen en het wordt er niet per se makkelijker op. Het is belangrijk tussendoor pauzes te nemen en zo georganiseerd mogelijk te blijven. Al ik moet bekennen dat het heel vermoeiend is geweest.”

Van de baan

Kelly houdt haar dochter bewust nog even weg van het circuit. “Ik heb P nog niet meegenomen naar races, ze heeft er nog niet om gevraagd en ik zou haar voorlopig liever weghouden van fotografen. Als ze erom vraagt, neem ik haar misschien op een dag mee als het niet te druk is.” Al verwacht ze die vraag niet vandaag of morgen. Penelope houdt namelijk niet van harde geluiden. Moet je net de bolide van je stiefvader hebben…