nieuwe dingen proberen
Beeld: Unsplash

Toegegeven: altijd hetzelfde gerecht bestellen of naar dezelfde vakantiebestemming gaan, is saai. Maar wel lekker vertrouwd. Ook blogger Jamie Sumner stapte nooit uit haar comfortzone. Tot ze moeder werd. 

‘Samen met mijn dochter ben ik nieuwe dingen gaan uitproberen’, schrijft ze op Scary Mommy.

 
Groene boon

Altijd dezelfde soort kleding dragen, naar dezelfde muziek luisteren en iets vertrouwds koken: Jamie houdt niet van verandering. ‘Ik ben nooit een liefhebber geweest van het uitproberen van nieuwe dingen’, vertelt ze. ‘Familie en vrienden vonden altijd dat ik een vleugje OCD had (dwangstoornis, red.) maar ik maakte me er niet druk om. Iets vertrouwds stelde me gerust.’ Tot ze moeder werd. ‘Mijn dochter begon dezelfde angst voor nieuwe dingen te tonen die ik op haar leeftijd had. En ik wist niet hoe ik daarmee om moest gaan.’ Haar dochter wilde niets meer eten wat oranje was, zacht was of waar een luchtje aan zat. ‘Op een gegeven moment waren alleen frietjes nog goed, dus begon ik aan de speech die elke ouder aan kieskeurige eters geeft: ‘Je weet nooit of deze groene boon lekker is, tot je ‘m probeert.’ Maar ze trapte er niet in, want ik was niet overtuigend genoeg. Haar gebrek aan enthousiasme voor iets nieuws kwam regelrecht van mij.”
 

Lees ook:
'Kieskeurig eetgedrag van peuter komt niet door slecht ouderschap' >


 

'Probeer iets drie keer'

Jamie realiseerde zich dat er iets moest veranderen. ‘Als ik wil dat ze een volwassen vrouw zal worden die bereid is om te leren van haar fouten, moest ik samen met haar nieuwe dingen gaan uitproberen.’ Het experiment begint klein: een ander drankje bestellen bij de Starbucks en een ander soort boek uitkiezen in de bibliotheek. ‘Ze waren niet beter dan onze oude favorieten, maar dat deed er niet toe’, vertelt Jamie. ‘Het doel was om buiten onze comfortzone te gaan. Dat hebben we gedaan en dat blijven we doen. Zo ben ik een kookblog gaan volgen en nieuwe gerechten gaan maken, samen met mijn dochter. Ik was de test-chef en zij de test-proever. Het was niet meteen een succes, maar dat hoeft ook niet. We hebben ons drie dingen aangeleerd: het hoeft niet geweldig te zijn, wij hoeven niet perfect te zijn en probeer iets op z'n minst drie keer.'
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Busy Philipps tweets klassenouder
Beeld: BrunoPress

Je kent het wel: eerst lijkt iets een heel goed idee, tot je er realistisch naar kijkt en beseft dat je er totáál geen tijd voor hebt. En ja, ook beroemde actrices hebben daar last van, zo blijkt uit de berichten van Busy Philipps. 

Moeders denken dat ze alles maar moeiteloos kunnen combineren: hun werk, sociale leven, de kinderen, het huishouden en o ja, gezellig meedoen op de school van de kinderen. Actrice Busy Phillipps (bekend van Dawson's Creek, en onlangs speelde ze in de film I Feel Pretty) is daarop geen uitzondering. Ook zij denkt soms superkrachten te hebben, terwijl ze in werkelijkheid veel te druk is. Onlangs overwoog Busy, ondanks haar volgepropte schema, om klassenmoeder te worden op de school van haar kinderen. Ze schrijft op Twitter dat ze even dacht dat ze werkelijk álles kan, maar toen besefte dat dit niet het geval is. En: dat dat oké is.

 

 

LEES OOK
10 momenten waarop ik helaas niet perfect ben >

 

Alles tegelijk

Dat Busy dit überhaupt overwoog is al opmerkelijk te noemen, want momenteel is ze druk met de voorbereidingen van haar late night talkshow, er komt een boek uit én er staan andere zakendeals op stapel. Dus tja, ze doet haar voornaam wel eer aan. Klassenmoeder worden, dat zit er nu even niet in, realiseerde ze zich gelukkig op tijd. 

 

 

Gewoon mens

En zo die je maar: ook Hollywood-sterren zijn maar gewone mensen. We doen als ouders allemaal ons best en nemen soms iets te veel hooi op onze vork. En daar is helemaal niets mis mee. 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

stop zeggen 18 zomers kinderen
Beeld: Unsplash

Blogger Nikki Pennington wordt er helemaal gek van: mensen die zeggen dat ze 'moet' genieten van elk moment met haar kinderen, want voor je het weet zijn ze uitgevlogen... Ze schreef er een rake Facebook-post over.

'Je hebt maar 18 jaren met je kinderen,' zo luidt het gezegde waar Nikki, blogger en moeder van drie kinderen, zich dood aan ergert. Oftewel: 18 zomers, 18 verjaardagen, 18 keer kerst. Natuurlijk heb je daarna nog veel mooie momenten met je kinderen, maar de gedachte achter deze opmerking is dat kinderen na die leeftijd hun eigen leven gaan leiden. En dat je dus van ieder moment samen moet genieten. En juist dát stuit Nikki tegen de borst, zo schrijft ze: 'Stop met zeggen dat ik slechts 18 zomers met mijn kinderen heb. Dat ik slechts 940 zaterdagen met ze heb. Dat ik van alles moet genieten. Ik krijg er stress van omdat ik alleen maar aan het rekenen ben hoeveel weekenden, zomers of mooie momenten ik van met mijn kinderen heb en hoeveel ik er al blijkbaar heb gemist.'

 

 

Geen garantie

Nikki vertelt in een interview aan Babble dat ze vindt dat er hiermee te veel druk op ouders wordt gelegd. Ook vindt ze zulke opmerkingen pijnlijk voor sommige mensen: 'Er zijn ouders die veel werken of die gescheiden zijn en hun kinderen de helft van de tijd niet zien.' In haar post benadrukt ze ook dat niemand weet hoeveel tijd hij nog heeft op deze aarde: 'Niemand krijgt de garantie van nog een minuut, nog een dag, nog een zaterdag, nog een zomer of zelfs nog een moment om wel of niet van te genieten.' Ook zegt ze dat het onzin is dat moeders van elk moment moeten genieten, zelfs als ze het aan de stok hebben met een krijsende peuter of chagrijnige tiener.

 

Lees ook
Moeder zet brief aan partner op Facebook: 'Ik heb meer hulp nodig' >

 

Niet meer tellen

De blogger eindigt haar post met de woorden: 'Herinner me eraan dat ik mazzel heb als ik al een mooie zomer of zaterdag met mijn lieve kinderen heb gehad, en dat ik gezegend ben als er ik nog veel meer beleef. Dus stop ermee om te zeggen dat het allemaal eindigt en dat ik er maar beter van moet genieten, want daar krijg ik meer stress van dan van het moederschap zelf. Ik ben niet langer de dagen aan het tellen en ik hoop dat jij dat ook niet doet. In plaats daarvan beleef ik iedere minuut die mij gegeven is in het hier en nu.'

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >