‘Ik kreeg een pyjama voor mijn baby in maat 176 én een blik bier van mijn schoonmoeder’

16.06.2023 19:05
cadeaus kleuter

Op Instagram vroegen we naar de meest afschuwelijke tot hilarische kraamcadeaus ooit gekregen. En dat leverde een hoop bijzondere antwoorden op: van gestolen kleding tot erotische massagegel. We delen een greep uit de reacties.

Dat niet iedereen weet wat ie moet geven als kraamcadeau blijkt uit de vele en bijzondere reacties die we kregen. Zo laat iemand weten een wel heel bijzonder ‘cadeau’ te hebben gekregen en wel van haar kraamverzorgster, namelijk corona.

Twaalf jaar

En dat ook niet iedereen goed oplet bij het heuglijke nieuws van de geboorte blijkt wel uit de reacties van Anouk, Kelly en Janneke. Zo kreeg Anouk een jurkje terwijl ze een zoon had gekregen. Ook Kelly kreeg een vest voor een meisje van twaalf jaar terwijl ze een pasgeboren zoon in haar armen had. Janneke kreeg juist weer jongenskleding voor haar dochter.

Een ander ‘onhandig’ cadeau is een zomerjurkje in maat 56 terwijl de baby in december is geboren, stuurt Marit. Weer een ander laat weten dat haar dochter niet alleen veel te grote kleding kreeg, in maat 116. Het bleek ook nog eens om gestolen kleding te gaan waar het alarmding nog aan zat.

Blik bier

Daarnaast valt ook alcohol in de smaak als kraamcadeau. Zo kreeg Noortje bier waarvan de houdbaarheidsdatum al verlopen was en had Loes een fles champagne uit de supermarkt te pakken, terwijl ze nog borstvoeding gaf. Datzelfde geldt voor Nanda, die schrijft: ‘Een fles drank onder het mom van ‘een cadeau voor mama’, maar ik gaf nog borstvoeding.’ Sofie laat weten: ‘Ik kreeg een pyjama voor mijn baby in maat 176 en een blik bier van mijn schoonmoeder.’

In het kader afschuwelijke kraamcadeaus spannen deze antwoorden toch wel de kroon: erotische massagegel, houten groene klompen in een veel te grote maat die – zo blijkt achteraf – nooit hebben gepast tot een hele vriendengroep die meebetaalde aan een slecht en ook nog eens te klein gebreide deken.

Ga je binnenkort op kraambezoek? Met deze cadeaus scoor je wel punten!

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief