‘Ik heb geen zin in seks nu ik zwanger ben (maar zó blijven we toch intiem)’

15.02.2022 16:13
seks inplannen

Vuurwerk in de slaapkamer: van Sydni Ellis, die momenteel zwanger is van haar derde kind, hoeft het even niet. Sinds de zwangerschap is haar libido helemaal ingezakt. Frustrerend? Ja. Zijn er alternatieven? Oh, jazeker. Ze deelt haar tips met lotgenoten.

Sydni is dolgelukkig met haar derde zwangerschap. Het enige minpunt? Haar seksdrive, of eigenlijk het gebrek eraan.

 

Geen zin in seks tijdens zwangerschap

Sinds de zwangerschap is haar seksdrive als sneeuw voor de zon verdwenen. “In de ochtend dat ik veertien weken zwanger was, hadden we voor het eerst in drie maanden seks”, vertelt ze. “Waarom kan ik me niet meer verliezen in het zoenen van mijn man? Waarom word ik niet meer opgewonden van dezelfde dingen als eerst?” Sydni en haar man hebben van alles geprobeerd: van sfeervolle verlichting tot lingerie en van romantische dates tot samen in bad. Maar niets helpt.

 

‘Moet niet aan seks denken’

Aan de liefde van haar man ligt het niet. “Ik voel me meer geliefd dan ooit. Maar dat kriebeltje down under en het verlangen naar seks is nergens te bekennen”, gaat ze verder. Maagzuur, vermoeidheid, duizeligheid en rugpijn in haar derde trimester hielp ook niet mee. “Ik kan me in bed niet eens omdraaien zonder pijn, dus aan seks moet ik niet denken.” Toch is Sydni hoopvol. “Na de geboorte van mijn eerste twee kinderen kwam mijn seksdrive vanzelf weer terug. Ik hoop nu ook.”

 

Lees ook
Dit moet je weten over seks tijdens de zwangerschap >

 

Intieme alternatieven

Inmiddels weet Sydni als geen ander dat je ook zónder seks heel intiem kunt zijn met je partner. Zo is masseren volgens haar een fijne manier om elkaar aan te raken. “Ik droeg nieuwe lingerie en hij masseerde mijn schouders en voeten terwijl we naar een romantische komedie keken.” Ook samen douchen is een goed alternatief. “Elkaar inzepen is heel intiem. En het warme water verlichtte mijn vaak pijnlijke, zware lichaam.” Tot slot adviseert ze koppels om samen wat leuks te doen. “En als dat niet mogelijk is, steek je thuis de kaarsen aan en schuifel je samen door de kamer.”  

Bron: Mother.ly

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!