alles regelen voor gezin
Beeld: Unsplash

Moeder Wendy Wisner is het zat, om elke - al dan niet levensbepalende – beslissing in het gezin te nemen. Maar haar taak neerleggen als manusje-van-alles, is ook geen optie.

Wendy houdt haar weekends tamelijk open en flexibel, schrijft ze op ScaryMommy. Dat heeft alleen één nadeel: tegen de tijd dat man en zij uit bed komen, de gebruikelijke klusjes zijn geklaard en de kinderen achter hun iPads vandaan zijn getrokken, heeft niemand een idee wat te doen, met die vrije tijd. Dus komt het plannen van leuke dingen steevast terecht op haar schouders – zonder veel respons van man en kinderen.

Ze wordt er nogal moe van. Vooral omdat het plannen van die weekends maar een piepklein onderdeel is van wat ze verder allemaal regelt, als moeder. Al het bedenken, plannen, beslissingen nemen; het stopt nooit, schrijft ze. Want er komt altijd wéér een dag, een maand, een jaar, waarin duizenden knopen moeten worden doorgehakt en zaken besloten. Zodat hun levens een beetje blijven lopen. Tot in de kleinste details. Zoals zorgen dat de juiste snacks in huis zijn voor de kinderen, de gymkleding op tijd schoon is, schoolbriefjes zijn ingevuld en getekend en onthouden wie wanneer op welke afspraak dient te zijn.
 

Lees ook
'Leuk hoor, al die clubjes, maar ik ben toch geen taxichauffeur?' >

 

Nog vijftien jaar

Wat weer emotionele ballast met zich meebrengt, vindt Wendy. Want tegelijk wil ze rekening houden met ieders wensen, verlangens, angsten en andere gevoelens. Die weer invloed hebben op de planningen die ze maakt voor het gezin. En dat is prachtig, maar ze vraagt ze weleens af of ze haar gezin wel echt helpt met die houding. ‘Wat zou er gebeuren als ik eens een stap terug zou doen en meer zou loslaten? Zelfs als dan de chaos uitbreekt en nog steeds niemand van zijn kont komt om iets uit te voeren?’

Ze vreest dat ze het niet aan zou kunnen werkloos toe te kijken, zegt ze. Dus schikt ze zich in haar rol als manusje-van-alles in het gezin. ‘Want ik hou van mijn man en kinderen, en wíl ook alles voor ze doen’, schrijft ze. ‘Het is een vicieuze cirkel. Maar: over vijftien jaar ben ik eruit.’

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >