Hoogzwangere vrouw wil geen babyshower

10.09.2016 19:58
Getty Getty

Overgewaaid uit Amerika en inmiddels ook erg populair in Nederland: de babyshower, een verrassingsfeest voor de aanstaande moeder met familie en vriendinnen, inclusief bijbehorende cadeautjes, hapjes en drankjes. Toch blijkt de babyshower onder hoogzwangere vrouwen lang niet zo populair als wij denken.

Panelwizard ondervroeg in juni dit jaar 565 ouders met minstens één kind onder de zes jaar. Bijna één op de drie Nederlandse moeders (30%) kreeg bij de zwangerschap van haar eerste kind een babyshower.

Opvallend is dat maar liefst 57% van deze jonge moeders babyshowers te Amerikaans vindt, terwijl 53% van mening is dat familie en vriendinnen door de babyfeestjes onnodig op kosten gejaagd worden. Daarmee geeft de helft van de moeders aan als hoogzwangere vrouw hier geen behoefte aan te hebben. 

Toch vindt bijna de helft van de ouders (46%) babyshowers een goede manier om aan spullen voor de babyuitzet te komen. Ouders willen babyshowers graag geheim houden: 68% wil dat de babyshower een verrassing blijft voor de moeder in spé.