‘Hoe overleef ik een lange vlucht met mijn peuter?!’

27.02.2020 08:30
column-malu

Hoewel Kek Mama’s Malu dacht dat ze louter blijdschap zou ervaren na het boeken van haar vakantie naar Curacao, kan ze maar één ding denken: hoe overleef ik in hemelsnaam een vlucht van tien uur met een peuter? 

‘Tien uur?! Eitje!’, ik hoor het de globetrotters al zeggen. De mensen die hun hand niet omdraaien voor een reis naar Frans Polynesië of de Chathameilanden met een drieling. En gepassioneerd met backpack én draagzak én uitklaptent de Kilimanjaro beklimmen.

Zo’n waaghals ben ik dus niet. Ik krijg het al Spaans benauwd als ik ook maar denk aan de vlucht…

 

Ibiza

Niet dat we ooit een helse huilvlucht hebben meegemaakt – in tegendeel. Vorig jaar gingen we voor het eerst met Mack op vliegvakantie naar Ibiza en hij was zoeter dan zoet. Zo zoet, dat enkele passagiers na de landing jolig vroegen ‘of-ie überhaupt wel geluid kón maken’. Wisten zij veel dat hij door de nachtvlucht gewoon te moe was om ook maar iets van decibel te produceren: dat arme kind lag de hele tijd te pitten.

 

Lees ook
Moeder met tweeling wordt vliegtuig uitgezet (maar dan doet een passagier het enige juiste) >

 

Anders

Maar dit jaar is het anders. Mack loopt onderhand, kan veel moeilijker stilzitten en drukt op alle knopjes die hij in zijn vizier krijgt. Bij het woord ‘nee’ schiet hij spontaan in een driftbui en speeltjes is-ie na drie minuten zat. Hij wil ontdekken. Rondwaggelen. De clown uithangen. En het liefst iedereen om zich heen van zijn show laten meegenieten.

 

Doodzonde

Niet zo fijn voor ons, nog minder leuk voor de medepassagier. In blinde paniek heb ik daarom een veel te dure vliegtuigstoel gereserveerd. Zo een met meer dan een meter beenruimte (kan-ie lekker spelen op de grond) en een rugleuning die verder naar achteren kan (als hij wil slapen). Doodzonde natuurlijk, want het biedt nul garantie voor succes, maar daardoor stap ik wel met meer vertrouwen het vliegtuig in. En tja, dan maar een cocktail minder op vakantie.

 

Malu Pesulima is webredacteur bij Kek Mama en woont samen met Romano. Zoon Mack is inmiddels 21 maanden oud.