‘Het is niet knap dat mijn man van me houdt ondanks mijn gewicht’

06.09.2017 11:22
man-overgewicht Bron: Carolyn Gann

Katie Cloyd heeft naar eigen zeggen overgewicht, maar is gelukkig met zichzelf. Ze kan er met haar hoofd dan ook niet bij dat mannen die een relatie hebben met een volle vrouw, de hemel in worden geprezen.

Op Scary Mommy schrijft de moeder van zich af.

 

Een held

‘Een tijd geleden besloot ik dat ik mezelf moet accepteren zoals ik ben: ik wilde gelukkig en blij zijn’, vertelt Katie. ‘Ik volgde Instagram-accounts van plus-size vloggers en las over de ervaringen van vollere vrouwen.’ Toen ze terechtkwam op een account van een man met een vollere vrouw als vriendin, kon ze haar ogen niet geloven: in de reacties werd hij als een held gezien.

 

Lees ook
Column Anke: ‘het perfecte lichaam bestaat wel’ >

 

‘Doodvermoeiend’

Katie: ‘Het leek wel of hij een enorm geldbedrag aan een goed doel had gegeven, of een puppy uit een brandend huis had gered. Maar het enige wat hij doet, is houden van een vrouw met rondingen.’ Daarom heeft ze een boodschap voor iedereen die denkt dat alleen dunne vrouwen geaccepteerd worden: ‘Wij worden er als vollere vrouw vaak mee geconfronteerd dat ‘dik’ zijn onaanvaardbaar is en dat is doodvermoeiend. En dat hele idee dat mannen ons een plezier zouden doen door van onze lichamen te houden? Bah.’