‘In het begin hoopte ik dat niemand in het dorp mijn vlogs zag’

12.12.2019 11:42
mama vlogt Kelly

Sommige vrouwen zijn gesteld op hun privacy, maar deze moeders… Niet zo. Op YouTube delen ze hun dagelijks leven, emoties en kinderperikelen.

Kelly Caresse (28) is getrouwd met Yannick, moeder van Lana (6), Aimy (3) en Feline (1).

“Als ik sport in mijn woonkamer, vind ik het geen probleem dat 20.000 kijkers me make-uploos zien zweten. Maar ik vind het wel gênant als de overbuurvrouw me ziet, dus gaan de gordijnen dicht. Publiekelijk vloggen blijft ongemakkelijk, maar omdat mijn volgers juist van alledaagse dingen houden, doe ik het toch. Ik vind het een enorme eer om herkend te worden, maar in een winkel klagen over een miskoop durf ik niet goed meer. Misschien denken mensen dan: wat is die Kelly een zeikerd zeg!
 

Vloggen

Tijdens mijn afstudeerjaar raakte ik zwanger – gewenst, maar sneller dan gedacht. Geïnspireerd door Sex & the city begon ik te schrijven. Toen ik door zwangerschapscomplicaties moest stoppen met mijn baan bij de Efteling, stortte ik me vol op mijn blog over het jonge moederschap. Daarvoor moest ik echt een drempel over: waarom zou ik, een doodgewoon Brabants meisje, mezelf filmen? Aan de andere kant: waarom zou ik mijn droom níet najagen?

In het begin hoopte ik dat niemand in het dorp mijn vlogs zag, ik voelde me zó opgelaten. Maar al snel kreeg ik leuke reacties en werd ik ‘ontdekt’ door een YouTube-bureau. De wetenschap dat zo veel vrouwen nu mijn vlog aanzetten tijdens het schoonmaken of als momentje voor zichzelf, blijft onwerkelijk en bijzonder.
 

Lees ook
Dit zijn de leukste moedervloggers om te volgen >

 

‘Het perfecte plaatje’

Ik pak nooit de camera als ik moet huilen of tijdens een ruzie met mijn man, maar vertél er absoluut over. In het begin dacht ik dat ik het perfecte plaatje moest uitstralen, nu niet meer. Mijn vlogs zijn uncensured, zo deel ik uitgebreid mijn worsteling met een beginnende burn out. De afgelopen vier jaar kreeg ik drie kinderen, we trouwden, bouwden een huis en ik startte mijn bedrijf. ‘Het gaat prima!’ riep ik continu, tot ik ineens voelde: oei, dit was best veel. Als je een tijdlang te veel van jezelf eist, kun je daar later last van krijgen – ik denk dat veel vrouwen dat herkennen. Dit taboe wil ik doorbreken: juist door onze struggles te delen, kunnen vrouwen elkaar aanmoedigen en ondersteunen.”
 

Dit interview is deel van een portrettenserie in Kek Mama 12-2019.

 

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van leuke aanbiedingen!