Helden redden kinderen uit brandende auto

21.10.2016 09:09

Het zal je maar gebeuren. Je kinderen zitten vast in een brandende auto. Als moeder probeer je zo snel mogelijk uit te stappen en een ruk aan de deur te geven. Alleen gaat die niet open. 

Het overkwam een moeder gisterenavond op de A20, dichtbij Schiedam. Ze zette haar Audi op de vluchtstrook, omdat ze rook kon ruiken. Het bleek om een steekvlam op de achterbank te gaan.

De moeder wist al snel uit het voertuig te ontsnappen, want de bestuurdersdeur was niet op slot. Maar de andere deuren wel. De 26-jarige Vincent Bakker kwam net aanrijden en twijfelde geen moment. Met zijn blote vuist sloeg hij de voorruit in. Het kostte wat moeite om de baby in maxi-cosi uit de auto te halen, maar gelukkig lukte het op tijd. Wat een held, die Vincent!

Nog meer helden

Alleen zat er nog een kind in de auto. Agenten, die een melding kregen, haastten zich naar de Audi. Daar deden ze een poging om de ramen in te trappen. Met een koevoet wisten ze uiteindelijk ook het tweede kind te redden. De kinderen zijn nagekeken in ambulance en bleken ongedeerd. Ze kregen natuurlijk ook een hele dikke knuffel van mama.

 

Bron: AD