O wee als Bas zijn jack aan het haakje van zijn zusje hangt. Dan ontploft Simone. Chantal heeft een tak als kapstok en Sandra heeft als motto: hoe groter de berg jassen en schoenen, hoe gezelliger het binnen is.

 

Foto 1

Chantal Bakker (40), getrouwd met Danny (44), moeder van Marie Louise (10).
“Mijn man kan er wel om lachen als ik weer eens thuiskom met een tak uit het bos. Hij vindt het alleen minder grappig als hij hem voor de zoveelste keer tegen zijn harsens krijgt omdat er net een jasje te veel op hangt. Moet-ie de tak maar vastzetten hoor. Maar dat vertikt hij, omdat ik overal snel op uitgekeken ben. Over een paar maanden kan er zomaar ineens een leuke kapstok staan. Of gooi ik alle jassen in de kast. Die donkere winterjassen staan toch minder leuk aan zo’n tak dan kleurige zomerjacks. Ze wegen ook minder, dus de tak blijft beter staan.”

Foto 2

Simone van der Wal (33), woont samen met Pieter (33), moeder van Bas (8) en Sofie (6).
“Soms maak ik iedereen gek met mijn dwangmatige gedrag. Ik kan er namelijk echt niet tegen als Bas zijn jas op het haakje van Sofie hangt of omgekeerd. En ik kan giftig worden als ze hun schoenen voor de bak neerleggen in plaats van erin. Hoe moeilijk is het? Je kunt kinderen echt niet vroeg genoeg leren opruimen. Pieter vindt dat ik overdrijf en ze wat relaxter moet behandelen. ‘Hoe erg is het als een jas op het verkeerde haakje hangt?’ vraagt hij dan. Niet natuurlijk. Maar toch ontplof ik als ik het ze verkeerd zie doen. Daarbij kost het allemaal geld en moeten ze zuinig zijn op hun spullen.”

Foto 3

Sandra van Kooij (40), getrouwd met Gerard (53), moeder van Mats (12), Joy (10) en Fabiënne (8).
“Hoe groter de berg jassen en schoenen, hoe gezelliger het binnen is. Veel jassen betekent veel volk en daar houd ik van. Ik vind het wel fijn dat de kapstok in de bijkeuken is. Zo pontificaal in de gang hoeft van mij nou ook weer niet, want negen van de tien keer smijt iedereen z’n spullen bij binnenkomst neer en moet je over een grote hoop stappen om verder te kunnen. Zolang het uit het oog is, maakt dat me niet zo uit. Als de kinderen bij binnenkomst hun schooltassen uitruimen en de gebruikte bakjes en bekers zelf in de vaatwasser zetten, ben ik al blij.”

 

BN'er-moeders op Instagram

Van groupies, een onesie tot Valentijnsdag met voetbal: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Goeiemorgen...


 

Lief


 

Prachtige foto


 

Samen de wereld ontdekken


 

Jubileum


 

Op standje lam dan maar...


 

Maandag onesiedag


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

oude-versleten-bank-koesteren

Lauren Eberspacher belooft haar partner dat ze ooit die mooie witte bank uit de woonmagazines zullen kopen. Maar zolang er nog kinderen door het huis springen, kunnen ze hier alleen van dromen.

Op Facebook schrijft ze een ode aan de witte bank (én aan haar oude, versleten exemplaar).

 

Sapvlekken

'Lieve man', zo begint Lauren haar bericht. 'Je weet wel, die witte bank uit dat woonmagazine, ooit gaan we hiervoor sparen en kopen we er een. En hij zal schoon zijn. Niet vies van de sapvlekken, appelschillen en melk. Oh, en wanneer er mensen op bezoek komen, hoeven we niet al het speelgoed eraf te gooien: geen barbiearmpjes die in onze rug porren. We gaan gewoon met z'n allen zitten en genieten van het comfort van onze witte bank.'

 

Lees ook
Moet je zien: man stuurt z'n vrouw 'uitdagende' foto's terwijl hij schoonmaakt >

 

'Prachtige stof'

De moeder vervolgt: 'Op een dag voelen we aan de prachtige stof waar we jarenlang van hebben gedroomd en voor hebben gespaard. En dan zullen we de vlekken missen, want geen vlekken betekent dat onze kinderen niet zo klein meer zijn. De armleuningen zijn stevig en de kussens lekker donzig. Ik weet zeker dat het zo comfortabel zal zijn als we dachten, maar toch zullen we terugdenken aan de momenten dat onze kinderen van onze bank afsprongen, deden alsof ze superhelden waren of 'op avontuur' gingen. Ik denk dat we op die dag onze versleten bank missen.'

 

'De mooiste jaren van ons leven'

Daarom wil Laura haar oude bank koesteren, nu het nog kan. 'Laten we de vlekken blijven schrobben en de dekens blijven gebruiken. Laten we blijven knuffelen met onze kinderen en kijken hoe ze op avontuur gaan in onze woonkamer. Omdat de jaren die we met deze versleten bank hebben, ongetwijfeld de meest kostbare, vermoeiende en mooiste jaren van ons leven zullen zijn.'

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >